05/23/12

«Μπαράζ» προσφυγών από συνταξιούχους και φορείς οδηγούν στην Ολομέλεια του ΣτΕ το ζήτημα της συνταγματικότητας και νομιμότητας των νέων περικοπών που εφαρμόζουν (αναδρομικά) αυτή την περίοδο στις κύριες συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, καθώς και στις επικουρικές που ξεπερνούν τα 200 ευρώ.

Τη δέσμευσή τους για την προστασία της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στην Ευρωζώνη επανεπιβεβαιώνουν οι επικεφαλής των κρατών μελών της νομισματικής ένωσης σύμφωνα με προσχέδιο ανακοίνωσης της συνόδου κορυφής που έχει στην κατοχή του Dow Jones Newswires.

Την «επιτακτική» ανάγκη για «συνεννόηση και συστράτευση όλων των γνήσια προοδευτικών δυνάμεων, ώστε να μπορέσουν να μετουσιώσουν σε πολιτική πράξη την απαίτηση της κοινωνίας για προοδευτική διακυβέρνηση», τονίζει η πρόεδρος της "Κοινωνικής Συμφωνίας" Λούκα Κατσέλη...

η Εύα ΣΕΡΚΙΖΗ στους Aegean Times
Την ίδια στιγμή που το Reuters αναμεταδίδει σε όλο τον κόσμο ότι δόθηκε εντολή σε κάθε χώρα της ΕΕ να προετοιμαστεί για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ την ίδια στιγμή ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα!!!

ο Λάζαρος ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ στους Aegean Times
Ταξίδι-αστραπή στο Παρίσι πραγματοποίησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος όπου, είχε συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

ο Γιάννης ΑΓΓΕΛΗΣ στο Capital.gr
Η παρουσία και ίσως η έναρξη της συζήτησης στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής από τον πρόεδρο της ΕΚΤ κ. Μάριο Ντράγκι, συνδέεται με το θέμα – αιχμή που απασχολεί την Ε.Ε. και την Ευρωζώνη: το πως θα αποκλεισθεί ο κίνδυνος μιας εκτεταμένης “εξόδου” κεφαλαίων από τις ευρωπαϊκές τράπεζες.

Πρωτοβουλία λαμβάνουν οι οργανωτικές οργανώσεις και σύμφωνα με πληροφορίες ζητούν να ξεκινήσουν συζητήσει ώστε να επανέλθει ο κατώτατος μισθός στο σημείο όπου βρισκόταν πριν από την εφαρμογή των ρυθμίσεων του δεύτερου μνημονίου.

Πριν από λίγες μέρες οι Anonymous δήλωσαν ότι έχουν πρόσβαση σε όλες τις μυστικές βάσεις δεδομένων της αμερικανικής κυβέρνησης και σήμερα η δημοφιλής ομάδα hackers το απέδειξε: έθεσε σε διαθεσιμότητα μεγάλο όγκο (1.7GB) δεδομένων της στατιστικής υπηρεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ

«Παραξενεμένη» εμφανίστηκε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με τις αντιπαραθέσεις που προκαλεί στην Ευρώπη η θέση για σιδηρά δημοσιονομική πειθαρχία, λέγοντας πως βρίσκει «εντυπωσιακό πως ένα τόσο απλό πράγμα οδηγεί σε τέτοιες αντιπαραθέσεις».

ο Βασίλης ΣΤΟΪΛΟΠΟΥΛΟΣ στη Ρήξη  
ΧΑΟΣ, ΣΟΚ, ΑΜΗΧΑΝΙΑ, μπλοκάρισμα, αντίφαση, σεισμός, καταστροφή, αβεβαιότητα, οργή, είναι μερικές μόνο από τις διαπιστώσεις που καταγράφονται στον γερμανικό Τύπο για την αντιμνημονιακή λαϊκή ετυμηγορία της 6ης Μαΐου.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Ελλάδα θα έχει στη διάθεση της κάτι λιγότερο από ένα Σαββατοκύριακο, για να ετοιμάσει την επιστροφή της στη δραχμή. Όπως αναφέρει το σχετικό θέμα, η Ελλάδα είναι πολύ πιθανό να έχει ένα πολύ μικρό χρονικό «παράθυρο» για να διαχειριστεί μία έξοδο από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.

Συνέντευξη στο Στράτο ΒΟΥΡΑΖΕΡΗ στο ΠΡΙΝ
«Το βήμα της 6ης Μαΐου θέλει βάθεμα. Να πάμε στον κλονισμό και την ανατροπή βασικών πυλώνων της αντιλαϊκής επίθεσης», τονίζει μιλώντας στο ΠΡΙΝ, ο Άγγελος Χάγιος.

Τα δημοσιεύματα του γερμανόφωνου τύπου σχετικά με τα θέματα άμεσου ελληνικού ενδιαφέροντος επικεντρώνονται στην υψηλή ανεργία και τους χαμηλούς μισθούς στην Ελλάδα, όπως αναφέρει η ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.