06/15/12

«Η Ελλάδα είναι ένας οίκος ανοχής» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του γερμανικού περιοδικού Focus. Ο συντάκτης του άρθρου εμπνεύστηκε τον τίτλο όπως ο ίδιος αναφέρει, από τη δήλωση Έλληνα πολίτη που συνάντησε κατά την επίσκεψη του στη χώρα μας.

Στην Ελβετία τα ψάχνουν, αλλού τα βρίσκουν... Ακόμη και στην Τουρκία φαίνεται πως έχουν βγάλει τα χρήματα τους εκατοντάδες Έλληνες που φοβούνται πως, μετά τις εκλογές ενδέχεται να επικρατήσουν δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

Όλοι συμφωνούν. Οι στόχοι του Μνημονίου έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά. Την επομένη των εκλογών η νέα κυβέρνηση, όποια και να είναι, θα πρέπει να καλέσει τους ευρωπαίους εταίρους μας σε επαναδιαπραγμάτευση των όρων της δανειακής σύμβασης.

ο Α. Τσίπρας στον Σ. Θεοδωράκη
Συναντηθήκαμε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Την επομένη φορά που ο Αλέξης Τσίπρας θα περάσει την πόρτα του πρωθυπουργικού γραφείου είναι πιθανό να έχει και τα κλειδιά στην τσέπη του. Δεν ξέρω πώς το σκέφτεται, πώς αντιμετωπίζει την προοπτική σε προσωπικό επίπεδο.

«Ας δώσουμε την Ελλάδα στην Τουρκία!», είναι ο τίτλος του βασικού άρθρου του πολιτικού περιοδικού Le Point και η συλλογιστικη του σοκάρει. Το υπογράφει ο διευθυντής του περιοδικού, Φραντς Ολιβιέ Ζισμπέρ.

Θύελλα αντιδράσεων από τον εγχώριο πολιτικό κόσμο προκάλεσε το πρωτοφανές άρθρο παρέμβασης στα ελληνικά πράγματα, λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές, που δημοσίευσε η γερμανική έκδοση των Financial Times.

ο  Γιάννης ΛΟΥΛΗΣ στο johnloulis.gr
Ποια θα ναι η «επόμενη ημέρα» των εκλογών; Κρίσιμο είναι φυσικά, με την Ελλάδα μια ανάσα πριν την άβυσσο, το πιο κόμμα θα κόψει πρώτο το νήμα, καθώς αυτό θα αποδειχτεί ο άξονας για την όποια κυβέρνηση συνεργασίας.

Oι κρίσιμες ώρες για την κυπριακή οικονομία, μετά και τη χθεσινοβραδυνή δήλωση του Κύπριου υπουργού Οικονομικών Βάσου Σιαρλή, ο οποίος δεν απέκλεισε την προσφυγή στον Μηχανισμό Στήριξης...

Ποιος πιστεύει τις «διαρρέουσες» μυστικές δημοσκοπήσεις, δύο ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες; Εάν το εκλογικό αποτέλεσμα δεν ήταν ντέρμπι - για τους γνωρίζοντες καλά τις πραγματικές δημοσκοπήσεις...

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.