09/29/12

Πλημμύρισαν τους δρόμους χιλιάδες αγανακτισμένοι Πορτογάλοι και σήμερα, για να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης Κοέλιο. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται ακόμη στο κέντρο της Λισαβόνας ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού.

Σήμερα, θα ασχοληθώ με το θέμα των μέτρων, αλλά από μία άλλη διάσταση. Θεωρείται δεδομένο ότι ισχύουν τα όσα λέμε όλοι αυτή την περίοδο για τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει ξανά στην ελληνική οικονομία η έλλειψη...

Στη σκέψη να βάλει «φρένο» στην εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα βρίσκεται το ΔΝΤ έχοντας ως απώτερο στόχο να ζητήσει από τους Ευρωπαίους να προχωρήσουν σε νέα αναδιάρθρωση χρέους.

Την πεποίθηση ότι «το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει» εξέφρασε για μία ακόμη φορά ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο της εφημερίδας «Die Zeit» στο Αμβούργο ενώ τόνισε ότι τα προωθούμενα μέτρα είναι πρωτοφανή σε σκληρότητα.

"Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος η Ελλάδα να εγκαταλείψει ευρώ" δήλωσε ο έλληνας πρωθυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα New York Times τονίζοντας ωστόσο ότι οι όροι για την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη έχουν αυξανόμενο πολιτικό και οικονομικό κόστος.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.