11/10/12

Λίστα με ονοματεπώνυμα προς απόλυση υπαλλήλων στο ελληνικό δημόσιο, φέρεται να θέτει ως όρο η Τρόικα για τη συνέχιση της βοήθειας προς την Ελλάδα, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel

Την πρόθεση του να προχωρήσει σε μήνυση εναντίον του Πολ Τόμσεν τον οποίο χαρακτηρίζει μάλιστα "persona non grata" προανήγγειλε ο βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουικ.

Εταίροι και δανειστές εδώ και τρία χρόνια έχουν κάνει τα πάντα προκειμένου να πείσουν ότι η ελληνική περίπτωση υπερχρέωσης είναι μοναδική και αποκλειστικά αποτέλεσμα της δικής μας κακοδιοίκησης. Πολλοί επέμειναν ωστόσο από την αρχή ότι η υπερχρέωση δεν είναι ελληνική ιδιαιτερότητα, αλλά παγκόσμιο πρόβλημα που δεν έχει εύκολη λύση.

Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο, δεν υπάρχει ιστορικά άλλη περίπτωση σαν της Ελλάδος που ενώ προχώρησε στην μεγαλύτερη αναδιάρθρωση, συνεχίζει να παραμένει μη βιώσιμο το χρέος της.

Η δόση των 31,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα θα εκταμιευθεί. Αυτό είναι δεδομένο. Ωστόσο αυτό που αποτελεί πλέον μείζον ζήτημα για την ελληνική κυβέρνηση είναι ο τρόπος και ο χρόνος καταβολής της δόσης.

«Αυτή είναι η στιγμή, εδώ και τώρα, για να αποφασίσουμε με ποια έργα θα δοθεί επανεκκίνηση και προοπτική στην ελληνική οικονομία. Αυτό χρειάζεται η Ελλάδα. Χρόνο». Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει στην Ευρώπη το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, από την Αθήνα, στην οποία διεξάγει το τριήμερο 17ο Συμβούλιό του...

«Σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κυβέρνηση στην Ελλάδα» δηλώνει ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα DIE ZEIT και επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση κρέμεται από μια κλωστή και δεν θα αντέξει. Τώρα έχει να εφαρμόσει το μόλις ψηφισμένο πακέτο λιτότητας. Αυτό θα προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις στην κοινωνία»...

Ενώ η Ελλάδα αγωνιά για την άμεση εκταμίευση της δόσης των 31,3 δισ. ευρώ, το ΔΝΤ προειδοποιεί με ειδική νότα την κυβέρνηση να μην πάρει τη δόση, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα οδηγήσει σε αργό θάνατο της οικονομίας και ότι μοναδική σωτηρία είναι μια συνολική λύση του προβλήματος, με νέο κούρεμα χρέους...

Η διχογνωμία ανάμεσα σε Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Ευρώπη για το «βάθος» και τον τρόπο του νέου ελληνικού «κουρέματος», «καλά κρατεί», αλλά όpου «τσακώνονται τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια».

Το νέο πακέτο μέτρων που εγκρίθηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο βρίσκεται στο επίκεντρο πολλών σχολίων του γερμανικού τύπου, που διαπιστώνει την οριακή κατάσταση της χώρας. 

Σε κινήσεις τακτικής προχωρά η Αθήνα με στόχο τη διασφάλιση ολόκληρης της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ την ώρα που η τρόικα διά δηλώσεων των Φ. Σόιμπλε, Μ. Ντράγκι αλλά και του Σάιμον Ο’Κόνορς του ΔΝΤ δημιουργεί νέα σοβαρά προσκόμματα.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.