Καθολικό ΟΧΙ της αντιπολίτευσης στην «κοινοβουλευτική εκτροπή» (βίντεο)

Με μια αιφνιδιαστική ανακοίνωση μέσω επιστολής του στον πρόεδρο της βουλής ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας για την αλλαγή στη μορφή του νομοσχεδίου που περιέχει την κύρωση των έξι πράξεων νομοθετικού περιεχομένου  εισηγούμενος την διαδικασία του κατεπείγοντος, άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου, η μεν Επιτροπή να εγκρίνει το αίτημα της κυβέρνησης με πλειοψηφία αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή να αποχωρούν από την συζήτηση, ξεκίνησε στην Επιτροπή Οικονομικών η συζήτησή του.

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης διαφώνησαν με την διαδικασία του κατεπείγοντος ασκώντας σκληρή κριτική περί «κοινοβουλευτικής εκτροπής», αλλά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δήλωσαν ότι θα παραμείνουν ώστε να μην δοθεί η δυνατότητα να ψηφιστεί από την κυβερνητική πλειοψηφία το νομοσχέδιο χωρίς αντιρρήσεις.

Υπενθυμίζεται οτι οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου αφορούν στις προαπαιτούμενες δράσεις του μνημονίου. Αφορούν μεταξύ άλλων το καθεστώς συνταξιοδότησης των υπάλληλων της Βουλής, την αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης για την ανταλλαγή ομολόγων, τους νέους αυστηρούς δημοσιονομικούς κανόνες εποπτείας υπουργείων και Δημοσίου, και την απελευθέρωση των αγορών.