Γ. Στουρνάρας: «Τον Οκτώβριο η χώρα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη...»

Από τον Οκτώβριο η χώρα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη τονίζει ο Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στην «Καθημερινή της Κυριακής» ενώ εκτιμά πως από το 2014 που, όπως λέει, θα είναι έτος ανάκαψης, η κυβέρνηση θα μπορέσει να προχωρήσει σε διορθώσεις των μέτρων που έχει λάβει.

Στην ίδια συνέντευξη, ο υπουργός Οικονομικών προκαλεί τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να δημοσιοποιήσει τι του είπαν Σόιμπλε και εκπρόσωποι του ΔΝΤ για τις θέσεις του. Ταυτόχρονα καλεί όσους διαφωνούν με τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα να του υποδείξουν κάποιον πιο δίκαιο τρόπο φορολόγησης.

«Ακολουθώ την πολιτική που έχει συμφωνήσει η χώρα με τις υπογραφές του κ. Σαμαρά, του κ. Προβόπουλου και τη συναίνεση των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών σε άλλη συνέντευξή του στη Realnews, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε για την οικονομική πολιτική και κυρίως για το θέμα της φορολόγησης των ακινήτων. Επίσης, σημειώνει, πως "ο πρωθυπουργός καταλαβαίνει και με στηρίζει απόλυτα. Είναι ο καλύτερος σύμμαχος μου".

Παράλληλα, με ανακοίνωσή του, που διένειμε το υπουργείο Οικονομικών, και με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, ο κ. Στουρνάρας τονίζει ότι «Τα περί δημιουργίας νέου κόμματος αποτελούν φαντασιόπληκτες ανοησίες. Κινούνται στην ίδια σφαίρα εξωφρενικής φαντασίας με τα δημοσιεύματα περί νέων φόρων στα ακίνητα.

Για μια ακόμη φορά επισημαίνω ότι οι σχετικές αποφάσεις για το νέο φόρο που θα αντικαταστήσει και ενσωματώσει τους υπάρχοντες στα ακίνητα, θα ληφθούν όταν ολοκληρωθεί το έργο της επιτροπής. Όλα τα υπόλοιπα είναι μυθεύματα που αποπροσανατολίζουν τους πολίτες από την τεράστια προσπάθεια ανάτασης της χώρας».

Σίμος Κεδίκογλου:  «Ο Γιάννης Στουρνάρας χαίρει της εκτίμησης όλων μας...»

Aπόλυτη στήριξη στον υπουργό Οικονομικών Ι. Στουρνάρα, παρείχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα». Ο Γιάννης Στουρνάρας χαίρει της εκτίμησης όλων μας. Κάνει μία πολύ δύσκολη δουλειά πολύ καλά» δήλωσε ο κ. Σ. Κεδίκογλου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι όσοι βουλευτές αντιδρούσαν για το θέμα της φορολόγησης των ακινήτων, πείστηκαν από τις εξηγήσεις του υπουργού Οικονομικών και πρόσθεσε ότι «με μία καλύτερη συνεννόηση θα αποφεύγονται τέτοια ζητήματα και με μία καλύτερη επικοινωνία».

Ο κ. Κεδίκογλου υποστήριξε, αναφορικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις, πως «ορισμένες πολιτικές δυνάμεις θα ήθελαν μία όξυνση της κατάστασης, αλλά πιστεύω ότι οι αγρότες θα κατανοήσουν, θα θυμηθούν όταν αυτοί ήταν στον άλλο δρόμο. Όταν, δηλαδή, οι ναυτεργάτες απέκλειαν λιμάνια και δεν μπορούσαν οι αγρότες να περάσουν τα προϊόντα τους, δεν θα είναι σωστό να κάνουν αυτό που τους κάνανε και είχε πολύ αρνητικές συνέπειες. Θυμόμαστε τις κλασικές αρχές «μην κάνεις στον άλλον αυτό που δεν θες να σου κάνουν». Τόνισε πάντως πως «δεν είναι δυνατό να βρεθεί λύση όταν η κοινωνία είναι σε ομηρία».
ΑΜΠΕ