Σαμαράς στο ΕΛΚ: Θα πιάσουμε τους στόχους - Να ανατρέψουμε άμεσα την ανεργία

Πιστεύω πως μέχρι τα τέλη του 2013 θα έρθει η ανάκαμψη, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στη συζήτηση με στελέχη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που έγινε το πρωί στην Αθήνα. Ο Αντώνης Σαμαράς πρόσθεσε πως τα πρώτα οικονομικά στοιχεία για φέτος δείχνουν πως θα πιάσουμε τους στόχους για πρωτογενές πλεόνασμα και ανέφερε πως η εκτέλεση του προϋπολογισμού ειναι περισσότερο από ικανοποιητική παρά την μεγάλη ύφεση.

Ο πρωθυπουργός κάνοντας πολλές φορές αναφορά στην ανεργία των νέων επισήμανε ότι οι αυξητικές τάσεις της ανεργίας ειναι αφόρητες και ανησυχητικές και πρέπει να τις ανατρέψουμε οπωσδήποτε άμεσα.

Έκανε λόγο για λαϊκίστικες φωνές που ακούγονται από δεξιά και αριστερά οι οποίες όπως είπε ειναι ανίκανες να εκτροχιάσουν την προσπάθεια.Τέλος αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει κοινή Ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα το θέμα της ΑΟΖ για την οποία όπως είπε δεν υπάρχει μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική με αποτέλεσμα το κάθε κράτος να χειρίζεται τα θέματα αυτά μόνο του.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του Λαϊκού Κόμματος, Ζοζέφ Ντολ χαιρέτησε τους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας ότι η Ελλάδα κάνει προόδους και η οικονομία της γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστική.

Από την πλευρά της, η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου, επικεντρώθηκε στην υψηλή ανεργία υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να δοθεί ελπίδα στη νέα γενιά και όπως είπε χρειάζεται να ξεκινήσει μια μακρά συζήτηση για την ανάδειξη νέων τρόπων αντιμετώπισης της κρίσης.