Η εγγύηση των καταθέσεων στο επίκεντρο της συνάντηση Π. Καμμένου - Ι. Στουρνάρα

Τη δέσμευση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για εγγύηση των καταθέσεων στην Ελλάδα «σε αντίθεση με τα όσα λέει ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο κ. Γιούνκερ» έλαβε, σύμφωνα με δήλωσή του, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, στη συνάντηση που είχαν σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή.

Ο κ. Στουρνάρας ενημέρωσε τον κ. Καμμένο για την απόφαση της Ευρωομάδας για την Κύπρο, ο δε πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι ο υπουργός Οικονομικών «αποφάσισε να κάνει μια εκ των υστέρων ενημέρωση των αρχηγών των κομμάτων, γιατί μέχρι σήμερα, καμία πληροφορία από αυτές που έχουμε ζητήσει ως κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουμε λάβει».

Άσκησε κριτική για τις συγχωνεύσεις τραπεζών «χωρίς να έχουμε τις εκθέσεις της Black Rock» κι έκανε λόγο για έλλειψη ενημέρωσης για τις αποφάσεις «για άσκηση οικονομικής και εξωτερικής πολιτικής στο Eurogroup».
Π. Καμμένος:«Δεν επιβεβαίωσε ο Γ. Στουρνάρας επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έως το τέλος Απριλίου»
Ο υπουργός Οικονομικών δεν επιβεβαίωσε ότι θα γίνει η επανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών όπως προβλέπεται από το νόμο μέχρι το τέλος Απριλίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. Ο κ, Στουρνάρας «μάλιστα, είπε ότι θα χρειαστούν ίσως καμιά δεκαπενταριά μέρες από το Μάιο» ανέφερε ο Π. Καμμένος, μετά την ενημέρωσή του το μεσημέρι από τον Γ. Στουρνάρα στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή σχετικά με την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο.

Ο Π. Καμμένος εκτίμησε ότι «υπάρχει σοβαρό θέμα με την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών». Παράλληλα, επέκρινε τις συγχωνεύσεις τραπεζών χωρίς τις εκθέσεις της Black Rock.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο Γ. Στουρνάρας δεσμεύτηκε για εγγύηση των καταθέσεων στην Ελλάδα «σε αντίθεση με τα όσα λέει ο επικεφαλής του Eurogroup και ο κ. Γιούνκερ».

Ο ίδιος σχολίασε ότι ο υπουργός Οικονομικών «αποφάσισε να κάνει μια εκ των υστέρων ενημέρωση των αρχηγών των κομμάτων, γιατί μέχρι σήμερα, καμία πληροφορία από αυτές που έχουμε ζητήσει ως κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουμε λάβει».

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι η Κύπρος σπρώχνεται «στην αλλαγή δήθεν του οικονομικού της μοντέλου, με καταστροφή ουσιαστικά της κυπριακής οικονομίας και με συνδρομή της Ελλάδας». Έκανε λόγο για πολιτική απόφαση της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ «να προχωρήσει στην ομοσπονδοποίηση της Ε.Ε, στην κατάργηση δηλαδή, του έθνους-κράτους», για δήμευση καταθέσεων και κατάργηση της προστασίας της ιδιωτικής περιουσίας.

Παράλληλα, κάλεσε τα πολιτικά κόμματα να συμπαραταχθούν απέναντι στην πολιτική της ομοσπονδοποίησης της Ευρώπης και της επικυριαρχίας της Γερμανίας.

Εκτίμησε, επίσης, ότι οι εξελίξεις θα έχουν επιπτώσεις στην Ελλάδα στους τομείς της Ναυτιλίας και του Τουρισμού και πως δεν έχουν καταγραφεί ακόμη οι ζημιές σε Ελλάδα και Κύπρο, πέρα από την καταστροφή του τραπεζικού μοντέλου της μεγαλονήσου.