Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ: «Τελικά δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν μονόδρομοι»

Το μήνυμα ότι «τελικά δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν μονόδρομοι» υποστηρίζει η Αριστερή Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ ότι προκύπτει από το χθεσινό «ΟΧΙ» της Κυπριακής Βουλής.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι πρόκειται για «μήνυμα απέναντι σε όσους με πάθος υπερασπίζονται τις λογικές των "μονόδρομων" και της αποδοχής των εκβιαστικών διλημμάτων» και επισημαίνει ότι η Αριστερή Πρωτοβουλία από το 2010 «υποστήριξε σθεναρά την άποψη ότι δεν υπάρχει ο μονόδρομος του εκβιασμού».

Παράλληλα, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση πως «η μεγάλη διαφορά» ανάμεσα στην περίπτωση της Κύπρου και στην περίπτωση της Ελλάδας, είναι ότι στη μεν πρώτη «η απόφαση της Βουλής ταυτίστηκε πλήρως με τις διαθέσεις και τη θέληση του λαού της», ενώ στη δεύτερη «οι πολιτικοί αποφάσισαν, ενάντια στη θέληση ενός ολόκληρου λαού, αποδεχόμενοι έτσι για τους Έλληνες τον ρόλο του πειραματόζωου της Ευρώπης».

«Είναι προτιμότερο οι «Γκαουλάϊτερ» της Ευρώπης να εκφράζουν τη λύπη τους για τις αποφάσεις ενός λαού, από το να χαϊδεύουν την πλάτη ανιστόρητων υποτακτικών τους» καταλήγει η Αριστερή Πρωτοβουλία, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη συμπαράστασή της στον αγώνα του κυπριακού λαού.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της Αριστερής Πρωτοβουλίας ΠΑΣΟΚ
«ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Π. 20/03/13

ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ  ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΙ

Οι στιγμές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την Κύπρο και σε καμία περίπτωση δεν ενδείκνυνται για μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις.

Οφείλουμε όμως να σημειώσουμε, ότι το «ΟΧΙ» της Κυπριακής Βουλής, αποτελεί για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες και ειδικότερα τους Ευρωπαίους του Νότου μια ακτίνα φωτός και ελπίδας. Αλλά και ένα μήνυμα.

Ένα μήνυμα ηχηρό, απέναντι σε όσους περιφέρουν στο πολιτικό παζάρι την υποταγή τους και τη συμφωνία με τις επιλογές των ισχυρών της Ευρώπης.

Ένα μήνυμα απέναντι σε όσους με πάθος υπερασπίζονται τις λογικές των «μονόδρομων» και της αποδοχής των εκβιαστικών διλλημάτων.

Η Αριστερή Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ , από το 2010, υποστήριξε σθεναρά την άποψη ότι δεν υπάρχει ο μονόδρομος του εκβιασμού. Ότι η σωτηρία της χώρας δεν μπορεί να απαιτεί μονίμως «ανθρωποθυσίες», φτώχεια, δυστυχία και διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας. Ότι οι διαπραγματεύσεις δεν μπορεί να γίνονται ερήμην του λαού, στο όνομα του λαού και μιας αμφισβητούμενης δήθεν «σωτηρίας» του. Ότι η εθνική αξιοπρέπεια δεν μπαίνει σε διαπραγμάτευση με κανέναν και για κανένα «αντάλλαγμα».

Η μεγάλη διαφορά είναι ότι στην Κύπρο η απόφαση της Βουλής ταυτίστηκε πλήρως με τις διαθέσεις και τη θέληση του λαού της, ενώ στην Ελλάδα οι πολιτικοί αποφάσισαν, ενάντια στη θέληση ενός ολόκληρου λαού, αποδεχόμενοι έτσι για τους Έλληνες το ρόλο του πειραματόζωου της Ευρώπης.

Ο λαός της Κύπρου διεκδίκησε και πέτυχε το αυτονόητο: Να είναι συμμέτοχος σε μια ιστορική και κρίσιμη απόφαση για το μέλλον του. Διεκδίκησε και πέτυχε να είναι υπεύθυνος για τις εξελίξεις από τώρα και στο εξής. Να έχει την ευθύνη για τις σωστές αλλά και τις λάθος επιλογές.

Είναι προτιμότερο οι «Γκαουλαϊτερ» της Ευρώπης να εκφράζουν τη λύπη τους για τις αποφάσεις ενός λαού, από το να χαϊδεύουν την πλάτη ανιστόρητων υποτακτικών τους.

Η Αριστερή πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ εκφράζει για μια ακόμη φορά την συμπαράστασή της στον αγώνα του κυπριακού λαού.

Ήμασταν και είμαστε πάντοτε στο πλευρό του. »