Ελάχιστοι οι «αγανακτισμένoi» στο Σύνταγμα!

Με σύνθημα «Φτώχεια, ανεργία, αυτοκτονίες. Φτάνει πια», επέστρεψαν οι «αγανακτισμένοι» στην πλατεία Συντάγματος θέλοντας να πάρουν τη σκυτάλη από τους Πορτογάλους. Ωστόσο το νέο αυτό ραντεβού μοιάζει απλώς με μια μελαγχολική ανάμνηση του «ένδοξου» παρελθόντος ενός κινήματος που μοιάζει να έχει χάσει την πυξίδα του.

Οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για λίγο περισσότερα από 700 άτομα που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για «μαζική συμμετοχή» που έγινε τις τελευταίες ημέρες μέσω Facebook.

H κατάσταση στην πλατεία Συντάγματος δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση τις συγκεντρώσεις του Μαΐου 2011 που είχαν αλλάξει την εικόνα της πόλης και είχαν κάνει τους πάντες να μιλούν για κίνημα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι δρόμοι γύρω από την πλατεία ήταν ανοιχτοί για την κίνηση των αυτοκινήτων με εξαίρεση τη λεωφ. Αμαλίας. Μάλιστα νωρίς το βράδυ υπήρξε μικροένταση μεταξύ των συγκεντρωθέντων και των δυνάμεων των ΜΑΤ, όταν τα τελευταία επιχείρησαν να απωθήσουν τους «αγανακτισμένους» από το οδόστρωμα μπροστά από τη Βουλή.