Αλέξης Τσίπρας: «Θα φτιάξουμε αριστερή κυβέρνηση με ριζοσπαστικές λύσεις για τη σωτηρία της κοινωνίας» (βίντεο)

Συνέντευξη Τύπου εφ' όλης της ύλης παραχώρησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας την παραμονή της άφιξης της τρόικας στην Αθήνα, με το χαρακτηριστικό ερώτημα που συνάδει με το ογκούμενο ρεύμα ευρωσκεπτικισμού στην Ελλάδα: «Τι σημαίνει παραμονή στο ευρώ πάση θυσία;»

Ο Αλ. Τσίπρας επεσήμανε ότι «δουλεύουμε και επεξεργαζόμαστε σενάρια πάνω στα οποία θα στηρίξουμε τη διαπραγματευτική μας τακτική και θεωρούμε ως δεδομένο ότι θα υπάρξουν εκβιασμοί, ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούν οι εταίροι τη συντριπτική ήττα της στρατηγικής τους και έχουμε σχέδιο συνεργασίας με τις χώρες του Νότου».

Εξαπέλυσε επίθεση στους κυβερνητικούς εταίρους στην Ελλάδα, τους οποίους κατηγόρησε ότι είναι ανιστόρητοι, δεν γνωρίζουν ή δεν θέλουν να θυμόμαστε εμείς τον ρόλο που έπαιξαν ιστορικά κάποια σημαντικά «όχι». «Είναι πια σαφές ότι το διαφημισμένο πρόγραμμα σταθεροποίησης και ανάπτυξης δεν ήταν παρά μόνο μια φούσκα και το μόνο που υπάρχει είναι η επέλαση των δανειστών στη ρημαγμένη αυτή χώρα, για να αρπάξουν όσα μπορούν» είπε.

Το βίντεο της συνέντευξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ


Αντιδράσεις της συγκυβέρνησης

Άμεση ήταν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. 

Νέα Δημοκρατία
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, με σχετική ανακοίνωσή του, αναφέρει τα εξής:

«Ο κύριος Τσίπρας ήταν σαφής: Τρίτη- Πέμπτη- Σάββατο μέσα στο ευρώ, Δευτέρα- Τετάρτη- Παρασκευή έχουμε δραχμή και την Κυριακή δημοψήφισμα. Ήταν επίσης ξεκάθαρος ότι το "μεγάλο του σχέδιο" είναι να εκβιάσει εταίρους, δανειστές και Ευρώπη».

ΠΑΣΟΚ
Τη θέση ότι ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε ακόμη μία συνέντευξη Τύπου γεμάτη κοινοτοπίες, λεονταρισμούς και αντιφάσεις διατυπώνει το ΠΑΣΟΚ.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι στόχος του ήταν «να κρύψει την αμηχανία που του προκαλούν τα δύο πρόσφατα στρατηγικά του ατοπήματα: οι εθνικά ανεύθυνες και επικίνδυνες θέσεις του σε σχέση με την Κύπρο και η απελπισμένη σύμπραξή του με τον κ. Καμμένο».

ΔΗΜΑΡ
Δεν διδάχτηκε τίποτα από τα πολύ δυσάρεστα γεγονότα της Κύπρου», σχολίασε με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΔΗΜΑΡ τα όσα είπε στη συνέντευξή του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι «είναι κήρυκας της χρεοκοπίας της χώρας και επενδύει στα συντρίμμια και την καταστροφή».

Οι αντιφάσεις, οι παλινωδίες και το πολιτικό αδιέξοδο του κόμματός του έχουν γίνει αντιληπτές από τους πολίτες και την κοινωνία, συνεχίζει στο σχόλιό της η ΔΗΜΑΡ και υπογραμμίζει ότι «δεν είναι τυχαίο ότι ο μόνος σύμμαχός του είναι πλέον το κόμμα του κ. Καμμένου». Και καταλήγει πως «η όποια "ρεαλιστική στροφή" έλαβε τέλος».