ΟΛΜΕ: Απεργία στις 17, 20 έως 24 Μαΐου - Με επιστράτευση απαντά η κυβέρνηση!

Απεργία στις 17 Μαΐου, πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων, και επαναλαμβανόμενες απεργίες από 20 έως 24 Μαΐου, αποφάσισε η ΟΛΜΕ με 9 ψήφους υπέρ και 2 κατά. 

«Την απόφαση για την απεργία την πυροδότησε το υπουργείο Παιδείας με τη συμπεριφορά του» δήλωσε ο κ. Παπαχρήστος (φώτο).

«Εάν η κυβέρνηση προχωρήσει στην επιστράτευση, εμείς θα γυρίσουμε με το κεφάλι ψηλά και θα δούμε τους απολυμένους συναδέλφους μας, στα μάτια» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαχρήστο την απόφαση στηρίζουν όλες οι συνδικαλιστικές δυνάμεις εκτός του ΠΑΜΕ.

Ο κ. Παπαχρήστος κατέληξε λέγοντας ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να αρχίσει διάλογος με το υπουργείο παιδείας.

Με επιστράτευση απαντά η κυβέρνηση

Σαμαράς-Αρβανιτόπουλος
Η κυβέρνηση δρομολογεί από τη Δευτέρα τη δημοσίευση των αποφάσεων για την επιστράτευση των εκπαιδευτικών, ώστε να είναι έτοιμη η εκτύπωση των φύλλων πορείας και η αποστολή τους από τις περιφέρειες, αν οι συνελεύσεις των εκπαιδευτικών αποφασίσουν θετικά για την απεργία. Ο κυβερνητικός μηχανισμός επιδιώκει να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων καθώς για την επίδοση απαιτείται αρκετός χρόνος. 

Το απόγευμα της Παρασκευής εκτάκτως στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός παιδείας Κώνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο υπουργός Παιδείας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι το δικαίωμα των εξετάσεων είναι ιερό. «H κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον. Ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με τον κόπο και την αγωνία των μαθητών. Οι εξετάσεις θα γίνουν ομαλά και στην ώρα τους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας. Αναλυτικά η δήλωση Αρβανιτόπουλου: «Το δικαίωμα των νέων να διαγωνιστούν στην πρώτη πιο κρίσιμη εξέταση της ζωής τους, σε ένα περιβάλλον ομαλότητας και ηρεμίας είναι ιερό.