Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος «ΧΡΙ.Κ.Ε.» ίδρυσε ο Ν. Νικολόπουλος (βίντεο)

Τις θέσεις και το καταστατικό του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος «ΧΡΙ.Κ.Ε.» παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου, ο επικεφαλής και γενικός γραμματέας του νέου κόμματος Νίκος Νικολόπουλος.

Ο παλαίμαχος Αχαιός πολιτικός αποδέχθηκε τον όρο "λαϊκή Δεξιά", σημειώνοντας ότι το κόμμα αυτό δεν τοποθετείται ούτε πιο δεξιά ούτε όμως πιο αριστερά από τη ΝΔ, αλλά ακριβώς στη θέση που βρισκόταν το κόμμα πριν τις τελευταίες εκλογές.

Ο ιδρυτής του κόμματος διακύρυξε επιπλέον την ανάγκη παύσης των μέτρων του μνημονίου, ενώ στην ομιλία του επικαλέστηκε επανειλειμμένως τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή, θεωρώντας ότι η πολιτική του αποτελεί πολύτιμη και διαχρονική παρακαταθήκη.

Εμφανίστηκε επιπλέον διατεθιμένος να συμμετάσχει σε συζήτηση όσον αφορά στο νόμισμα, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει αυτό να είναι θέμα ταμπού.

Οι Ιδρυτικές αρχές του ΧΡΙ.Κ.Ε.
«Το «ΧΡΙ.Κ.Ε.» είναι πολιτικό κόμμα, που σκοπεύει δια μέσου εκλογών στην διακυβέρνηση της χώρας με στόχο την δημιουργία ενός σύγχρονου Χριστιανοδημοκρατικού κοινωνικού κράτους, φιλικού στον πολίτη που θα λειτουργεί σε περιβάλλον ασφάλειας, αξιοκρατίας, δικαιοσύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης και με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αγάπης προς το έθνος.
Εμείς παραμένουμε πιστοί και δεν αλλάξαμε ποτέ αρχές και πεποιθήσεις. Παραμένουμε πιστοί στις ιδέες και τα οράματα μας.

Αυτά αποτελούν πηγή έμπνευσης και πυξίδα προσανατολισμού στο σταθερό στόχο, που είναι η εξυπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων καθώς επίσης και η πρόοδος και ευημερία του Ελληνικού λαού.

Αναλυτικά, οι αξίες και οι ιδεολογικές αρχές που τελικά ψηφίστηκαν κατά την χθεσινή συνάντηση εκπροσώπων των Χριστιανοδημοκρατικών πυρήνων από όλη την Ελλάδα και αποτελούν βασικό άρθρο του καταστατικού -και θεμέλιο λίθο επί του οποίου στηρίζεται ο νέος πολιτικός φορέας των Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών- έχουν ως εξής:

Οι βασικές πολιτικές ιδεολογικές αρχές του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Συγκροτούν μία πολιτική φιλοσοφία που συνδυάζει την εμπειρία και τον οραματισμό με την προσήλωση στα εθνικά ιδεώδη. Το «ΧΡΙ.Κ.Ε.» πιστεύει στην ιδέα του Έθνους και δέχεται ότι κανένα πρόσωπο ή σχηματισμός δεν καταξιώνεται ούτε ηθικά ούτε πολιτικά έξω από τα εθνικά πλαίσια. Συνδυάζει την υγιή παράδοση με την δημιουργία και την πρόοδο του ελληνικού λαού. Και έχει την πεποίθηση ότι το Ελληνικό Έθνος μόνον ελεύθερο, ανεξάρτητο και κυρίαρχο μπορεί να συνεχίσει την ιστορική του πορεία και να αναπτύξει σύμμετρα τις ηθικές, τις πνευματικές και τις υλικές του δυνάμεις.
Το «ΧΡΙ.Κ.Ε.» πιστεύει στην κοινοβουλευτική δημοκρατία. Σε μία δημοκρατία όμως μαχόμενη και όχι παράλυτη. Σε μια δημοκρατία που να συνδυάζει την ελευθερία με την τάξη και την τάξη με την κοινωνική δικαιοσύνη.
Το νέο κόμμα αντιτίθεται σε κάθε είδους δικτατορίες, που με την πρόφαση της σωτηρίας της πατρίδος, καταργούν την ελευθερία και οδηγούν με τον τυχοδιωκτισμό τους κατά κανόνα σε συμφορές.
Όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι όχι μόνο απέναντι του νόμου, αλλά και με ίσα δικαιώματα απέναντι των ευκαιριών που παρέχει ο πολιτικός, οικονομικός και κοινωνικός βίος. Με άλλους λόγους το «ΧΡΙ.Κ.Ε.» πιστεύει στην κοινωνική δημοκρατία.
Για να υπάρχει πραγματική δημοκρατία πρέπει κάθε πολίτης να είναι απαλλαγμένος από την αγωνία της καθημερινής επιβιώσεως. Και αυτό εννοούμε όταν διακηρύσσουμε ότι κάθε πολίτης της χώρας αυτής πρέπει να γίνει εργάτης μαζί και νομεύς της οικονομικής ευημερίας και να αισθάνεται ήσυχος για το μέλλον του και για το μέλλον των παιδιών του.
Το «ΧΡΙ.Κ.Ε.» πιστεύει στην ελεύθερη οικονομία. Και υπάρχει ελεύθερη οικονομία όταν συνδυάζεται σύμμετρα και δίκαια το συλλογικό με το ατομικό στοιχείο.
Το «ΧΡΙ.Κ.Ε.» πιστεύει στον δημιουργικό ζήλο του ατόμου, στον ελεύθερο συναγωνιστικό μόχθο. Όπως όμως η αναρχία καταργεί την αληθινή ελευθερία, έτσι και η ασυδοσία στον ελεύθερο ανταγωνισμό κλονίζει τις βάσεις όχι μόνο της οικονομική, αλλά και της κοινωνικής ζωής μιας χώρας.
Γι’ αυτό το λόγο, το «ΧΡΙ.Κ.Ε.» πιστεύει στον κρατικό παρεμβατισμό ο οποίος απαιτείται για να εξισορροπεί τις οικονομικές και κοινωνικές αντιθέσεις και να περιορίζει τις ανισότητες. Και πέραν αυτού, ν’ αναπληρώνει την ιδιωτική πρωτοβουλία όπου λόγοι οικονομικοί και κοινωνικοί το επιβάλλουν.
Το «ΧΡΙ.Κ.Ε.» πιστεύει ότι η θέση της Ελλάδος είναι μέσα στο χώρο της Ευρώπης διατηρώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της σε μια πολιτικά ενοποιημένη αλληλέγγυα Ευρώπη που θα επηρεάσει αποφασιστικά και ευεργετικά το μέλλον του λαού μας.
Το «ΧΡΙ.Κ.Ε.» πιστεύει ότι η θέση της Ελλάδος είναι μέσα στο χώρο της Ευρώπης διατηρώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της σε μια πολιτικά ενοποιημένη αλληλέγγυα Ευρώπη που θα επηρεάσει αποφασιστικά και ευεργετικά το μέλλον του λαού μας.
Το «ΧΡΙ.Κ.Ε.» πιστεύει στις πολιτιστικές δυνατότητες της χώρας μας και για αυτό η πολιτική πράξη οφείλει να δημιουργεί και την υποδομή για την διαρκή πνευματική προαγωγή και την πολιτιστική ακτινοβολία του Έθνους. Όργανο της μακρόπνοης αυτής πολιτικής είναι η Παιδεία και η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία που διαπλάθει ελεύθερους ανθρώπους και δημοκρατικούς πολίτες».