Mr. Dax: «Εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ ο Παπανδρέου, έκανε ό,τι μπορούσε για να στρέψει την Ευρώπη εναντίον της Ελλάδας»

Οι ΗΠΑ προκάλεσαν την κρίση στην Ευρώπη, προκειμένου να ανακόψουν την αύξηση της επιρροής του ευρώ έναντι του δολαρίου, υποστηρίζει ο Γερμανός ειδικός σε θέματα χρηματιστηρίου Ντιρκ Μιούλερ
(φωτο) - γνωστός και ως «Mr. Dax» -, στο νέο βιβλίο του, με τίτλο «Showdown».

Ο ίδιος θεωρεί ότι η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα αν είχε το δικό της νόμισμα ή αν αξιοποιούσε τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της, καθώς, όπως λέει, «στο ελληνικό υπεδάφος βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη», ενώ τονίζει ότι σκοπός του ΔΝΤ είναι να καταστρέψει την ελληνική οικονομία ώστε τα ελληνικά κοιτάσματα να πωληθούν φθηνά σε πολυεθνικές.

«Η μεγάλη αναμέτρηση, η οποία εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια, σχετίζεται με την κυριαρχία στο πλανήτη για τις επόμενες δεκαετίες. Η Ευρώπη δεν λαμβάνεται πλέον υπόψιν. Το παιχνίδι κινείται μεταξύ Αμερικής και Ασίας, δηλαδή της Κίνας, ενώ οι Ρώσοι θα ήθελαν να αναμιχθούν κι αυτοί λίγο» υποστηρίζει ο Μιούλερ σε συνέντευξή του στο περιοδικό Focus.

Όπως αναφέρει ο ίδιος το υψηλό χρέος δεν είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα: «Η συνολική υπερχρέωση της Ευρώπης είναι μικρότερη από αυτή των ΗΠΑ ή της Ιαπωνίας. Από το 2008, όμως, οι επιθέσεις εναντίον της Ευρώπης εξελίσσονται στοχευμένα και συντονισμένα».

«Εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ ο Παπανδρέου, έκανε ό,τι μπορούσε για να στρέψει την Ευρώπη εναντίον της Ελλάδας»

«Ο Παπανδρέου και οι άνθρωποί του έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να στρέψουν την Ευρώπη και την Γερμανία εναντίον τους. Καμία συμφωνία δεν τηρήθηκε, ο λαός και η οικονομία της χώρας οδηγούνταν στον κατήφορο. Το ένα σκάνδαλο διαδεχόταν το άλλο. Και μια χωρίς προηγούμενο εσωτερική ευρωπαϊκή καμπάνια μίσους εναντίον των “τεμπέληδων Ελλήνων”, των “ναζί Γερμανών”, των “διεφθαρμένων Ιταλών” και των “υπερχρεωμένων Ισπανών με τα πολλά ακίνητα” ξεκίνησε» προσθέτει ο Γερμανός ειδικός, τονίζοντας ότι το θέαμα της Ευρώπης να αυτοσπαράσσεται παρακολουθείτο στο εξωτερικό με ικανοποίηση. Δε διστάζει, μάλιστα, να χαρακτηρίσει τον πρώην πρωθυπουργό «εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ με αποστολή να επιφέρει με κάθε τρόπο την ρήξη στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρώπη».

Ο Μιούλερ καταγράφει ότι ρόλος του ΔΝΤ «είναι να επιφέρει την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, να κατηγορήσει την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν εφάρμοσε ακριβώς το πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας και να την εξαναγκάσει να παραδώσει την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της σε πολυεθνικές εταιρείες έναντι πενιχρού τιμήματος» και χαρακτηρίζει τα προγράμματα λιτότητας στις χώρες με κρίση «παράνοια».

Τέλος, ο Γερμανός ειδικός τονίζει ότι το ευρώ έχει εξελιχθεί σε εχθρό της Ευρώπης και προτείνει τη διατήρηση του αλλά με παράλληλη κυκλοφορία των εθνικών νομισμάτων, η αξία των οποίων θα διαμορφώνεται ελεύθερα έναντι του ευρώ.
star.gr