Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: «Μια γερμανική Ευρώπη συνιστά εικόνα τρόμου»

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απορρίπτει κατηγορηματικά την εικόνα μιας Ευρώπης που θα έχει διαμορφωθεί κατά το γερμανικό πρότυπο. «Κατ` εμέ η ιδέα μιας γερμανικής Ευρώπης συνιστά μια προοπτική τρόμου», είπε χαρακτηριστικά ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, μιλώντας σε εκδήλωση στο Βερολίνο. «Ευρώπη σημαίνει όσο γίνεται περισσότερη ενότητα και ένας απίστευτος πλούτος διαφορετικότητας», υπογράμμισε σε άλλο σημείο ο κ. Σόιμπλε για να προσθέσει εμφατικά ότι «μια γερμανική Ευρώπη είναι ένας εφιάλτης».

Ωστόσο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Deutsche Welle, ο γερμανός υπουργός έσπευσε να διευκρινίσει ότι οι ευρωπαϊκές οικονομίες δεν μπορούν να αποφύγουν την απίστευτα υψηλή πρόκληση της ανταγωνιστικότητας και αναφέρθηκε στις ενδείξεις βελτίωσης της κατάστασης στις χώρες της κρίσης, την Ισπανία, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα.

Αναφερόμενος στην ανάγκη επίλυσης του προβλήματος της υψηλής ανεργίας στους νέους, ο κ. Σόιμπλε τόνισε ότι απαιτείται περισσότερη ευελιξία στις αγορές εργασίας και περισσότερη κινητικότητα των ανέργων.