Μέρκελ: «Η απόφαση για την ΕΡΤ είναι αποκλειστική ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης»

Τη θέση της Άνγκελα Μέρκελ ότι η απόφαση για την ΕΡΤ είναι αποκλειστική ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης μετέφερε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου της Γερμανίας. Ο ίδιος διευκρίνισε πως η Άνγκελα Μέρκελ είναι πλήρως ενημερωμένη για τις εξελίξεις στην Αθήνα, αλλά δεν έχει άμεση ενημέρωση από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Όπως μας πληροφορεί tovima.gr, στην ερώτηση αν υπήρξε για το θέμα της ΕΡΤ τηλεφωνική επικοινωνία της Μέρκελ με τον Σαμαρά, η απάντηση του εκπροσώπου της Καγκελαρίου ήταν: «Όχι τις τελευταίες ημέρες».

«Βεβαίως σχετίζεται με το πλαίσιο των συμφωνηθέντων για κατάργηση θέσεων στον δημόσιο τομέα, αλλά αυτό το μέτρο δεν συζητήθηκε με τη γερμανική κυβέρνηση και την τρόικα, αλλά ελήφθη από την ελληνική κυβέρνηση» διευκρίνισε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην Αθήνα εξέφρασε ο υποψήφιος καγκελάριος του SPD Πέερ Στάινμπρουκ. «Ναι» ήταν η απάντησή του στην ερώτηση αν το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα συνιστά απειλή για τη δημοκρατία.

Σε συνέντευξη Τύπου στους ξένους ανταποκριτές στο Βερολίνο, ο αντίπαλος της Άνγκελα Μέρκελ στις γερμανικές εκλογές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου αναφέρθηκε στις εντυπώσεις που αποκόμισε κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα στις 6 Φεβρουαρίου. Όπως είπε, διαπίστωσε μεγάλο βαθμό υπευθυνότητας για την τρικομματική κυβέρνηση και προειδοποίησε ότι εάν η χώρα οδηγηθεί σε νέες εκλογές, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για την Ελλάδα.