Γ. Καρατζαφέρης; «Ο κίνδυνος να υπάρξει εξέγερση και στην Ελλάδα είναι άμεσος»

«Η πολιτική που ακολουθείται είναι ατελέσφορος. Ο κίνδυνος να υπάρξει εξέγερση και στην Ελλάδα από ένα τυχαίο γεγονός είναι άμεσος. Αλλά φοβάμαι πως αν γίνει κάτι τέτοιο, θα το «καπελώσουν» οι Αμερικάνοι χρησιμοποιώντας κάποια κόμματα. Και τότε το αίμα θα είναι πολύ περισσότερο απ’ ότι στην Τουρκία. Προτιμώ τις μεγάλες διαδηλώσεις προκειμένου να πέσει αυτή η κυβέρνηση. Αλλά ο κόσμος δεν διαδηλώνει εξαιτίας του φόβου που του περνάνε τα δελτία των 20:00. Νομίζω ότι η ελληνική πολιτική ελέγχεται πολύ περισσότερη απ’ ότι η τουρκική». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που έδωσε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στο Τ/Σ ΕΤ3.

O Γιώργος Καρατζαφέρης αρνείται επίσης την πατρότητα των σεναρίων επιστροφής του στην Νέα Δημοκρατία αποφεύγει όμως επιμελώς να τα διαψεύσει. Για την πολιτική κατάσταση είπε ότι «Η πολιτική που ακολουθείται είναι ατελέσφορος. Ο κίνδυνος να υπάρξει εξέγερση και στην Ελλάδα από ένα τυχαίο γεγονός είναι άμεσος. Αλλά φοβάμαι πως αν γίνει κάτι τέτοιο, θα το «καπελώσουν» οι Αμερικάνοι χρησιμοποιώντας κάποια κόμματα. Και τότε το αίμα θα είναι πολύ περισσότερο απ’ ότι στην Τουρκία…»

Για το τούρκο πρωθυπουργό είπε ότι «υπήρξε θύμα της έπαρσης που έδειξε στον Αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα…» και για τους Ρώσους είπε ότι «Ήθελα τους Ρώσους στο Αιγαίο. Αν είχαμε φέρει τους Ρώσους στο Αιγαίο, τότε θα μπορούσαμε να διαφυλάξουμε την άμυνα της χώρας…». Εκλεισε την συνέντευξή του αναφερόμενος σε Χρυσή Αυγή και το Μεταναστευτικό.  

Η συνέντευξη στην ΕΤ3

«Για τα επεισόδια στην Τουρκία
Είναι η πρώτη φορά που ο Τούρκος πρωθυπουργός απολογείται τη τελευταία δεκαετία. Πιστεύω ότι υπήρξε θύμα της έπαρσης που έδειξε στον Αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα. Αυτά δεν είναι τυχαία. Όποιος νομίζει ότι αυτές οι συγκεντρώσεις είναι αυθόρμητες, κάνει μεγάλο λάθος. Είναι η πετυχημένη συνταγή των Αμερικανών στην «Αραβική Άνοιξη». Προσπάθησαν να κάνουν το ίδιο και στον Πούτιν. Μετά απ’ αυτό, ο Ερντογάν θα βγει τραυματισμένος, αν και δεν νομίζω ότι θα τον «ρίξουν». Όμως, δεν θα είναι πια ο επικυρίαρχος του παιχνιδιού στην περιοχή. Πιστεύω ότι θα έρθει μια συνέχεια στα γεγονότα, έτσι ώστε ο κ. Ερντογάν να καταλάβει ότι είναι ένας εντολοδόχος και δεν μπορεί να κάνει κουμάντο στην περιοχή.
Παρόμοια περιστατικά είχαμε και εμείς το 2008 με τους λεγόμενους αντι-εξουσιαστές που η τότε κυβέρνηση αρνήθηκε, ή φοβήθηκε να αντιμετωπίσει. Αλλά δεν νομίζω ότι κινδυνεύουμε όπως η Τουρκία γιατί εμείς είμαστε ήδη πειθήνια όργανα αυτής της πολιτικής και οι Αμερικάνοι δεν έχουν λόγο να δημιουργήσουν τέτοια γεγονότα για να τρομάξουν την κυβέρνηση.
 
Ήθελα τους Ρώσους στο Αιγαίο
Ο λόγος που μπήκα στην κυβέρνηση ήταν η εμμονή μου να μπουν οι Ρώσοι στο Αιγαίο. Είχα φτάσει στο παρά 1’ να πάρουν το Νεώριο της Σύρου. Είχα κάνει πολλές συζητήσεις στο Κρεμλίνο και πίστευα ότι η κυβέρνηση θα ρίξει τη ματιά της στην Ρωσία. Όμως ματαιοπονούσα. Δεν το θέλανε. Αν είχαμε φέρει τους Ρώσους στο Αιγαίο, τότε θα μπορούσαμε να διαφυλάξουμε την άμυνα της χώρας. Τώρα δεν έχουμε καν πετρέλαιο για τα καράβια μας. Και φοβάμαι μήπως ο Τούρκος θελήσει να κάνει μια εξαγωγή της κρίσης στο Αιγαίο.
 
Για το σενάριο επιστροφής του στην ΝΔ
Το σενάριο επιστροφής μου στην ΝΔ δεν το έγραψα εγώ και δεν με αφορά. Το θέμα αυτό όμως, συζητιέται παντού.
Πρέπει να βρεθεί μια πολιτική να μας βγάλει από το αδιέξοδο
Η πολιτική που ακολουθείται δεν οδηγεί πουθενά. Επίσης η εξαλότητα κάποιων δεν είναι πολιτική. Πρέπει να βρεθεί μια κοινή πολιτική –εκτός μνημονίου- που θα σώσει την χώρα, με ανθρώπους σοβαρούς από όλο το φάσμα των κομμάτων. Είμαι άνθρωπος της σύνθεσης και πρώτος εγώ μίλησα για κυβέρνηση εθνικής ευθύνης και αν με άκουγε τότε που το πρότεινα ο κ. Σαμαράς από το 2009, η χώρα δεν θα είχε φτάσει στην τωρινή κατάσταση.

Για την Χρυσή Αυγή
Εγώ δεν ήμουν ποτέ ακραίος και φασίστας. Με βαπτίσανε έτσι. Και ο κόσμος βλέποντας την πολιτική μου ευπρέπεια μέσα στη Βουλή, θεώρησε ότι έτσι είναι οι Ακροδεξιοί και βγάλανε την Χ.Α. Τώρα είδανε όμως τι σημαίνει Ακροδεξιά με την έννοια του Ναζισμού.
Ο κόσμος αγανακτισμένος οδεύει προς την Χ.Α, ή σε κάποια συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύω όμως προϊόντος του χρόνου, ότι ο Έλληνας ξυπνάει και βλέπει ότι οι ακραίες εκφάνσεις δεν είναι το αύριο της χώρας. Βλέπω ύβρεις και μπουνιές από την Χ.Α αλλά δεν βλέπω προτάσεις. Εμείς με ένα ποσοστό 5% βομβαρδίζαμε με προτάσεις στο Κοινοβούλιο. Αισθάνομαι μια απέχθεια για την σχολή του Λεπέν ή του Χάιντερ. Γι΄ αυτό και στο Ευρωκοινοβούλιο ήμουν με την ομάδα των Ευρωσκεπτικιστών και παραμένω εκεί.

Για το μεταναστευτικό
Δεν ξέρω αν η Ελλάδα μπορεί σήμερα να αντιμετωπίσει τους λαθρομετανάστες. Είναι 2 εκατ. Και το έγκλημα που έκανε η Χ.Α είναι το ότι δεν άκουσαν όταν τους έλεγα να μην τους φέρονται έτσι γιατί θα συσπειρωθούν, όπως και συνέβη. Βγήκαν οι «Μαύροι Πάνθηρες» που απειλούν με πόλεμο. Οι λαθρομετανάστες στην ηλικία από 20-45 ετών είναι περισσότεροι από τους Έλληνες της ίδιας ηλικίας. Και έχουν την πρώτη θέση των εγκλείστων στις φυλακές. Από τους 12.000, οι 7000 κρατούμενοι είναι λαθρομετανάστες.

Και χαίρομαι που επιβεβαιώνονται αυτά που έλεγα εγώ πριν από 15 χρόνια για το θέμα αυτό και τώρα, το έχει καταλάβει ο κόσμος. Η Ολλανδία και η Ιταλία έχει ψηφίσει νόμο για να δέχονται μετανάστες σε ποσοστό 2,5%. Να κάνουμε και εμείς το ίδιο. Αλλά να επιλέγω εγώ ποιους θέλω και από ποιο κράτος, ανάλογα με το τι με συμφέρει σαν χώρα. Τώρα δεν ξέρουμε πόσοι είναι, από πού είναι και που δουλεύουν.

Φανταστείτε το 2025 –όπως είχε πει ο κ. Σκανδαλίδης- οι λαθρομετανάστες να φτάσουν σε αριθμό τους Έλληνες. Ο νόμος τους δίνει το δικαίωμα να μπορούν να ψηφίζουν μετά από πέντε χρόνια και μπορεί να προκύψει μουσουλμανικό κόμμα, όπως έγινε στη Βουλγαρία. Το σωστό είναι να φύγουμε από το Δουβλίνο ΙΙ. Οι λαθρομετανάστες έρχονται εδώ γιατί είμαστε ο εύκολος προορισμός.

Ευχαριστώ την Β. Ελλάδα. Κάναμε μια συγκέντρωση στις Σέρρες που δεν μπορεί να κάνει ούτε η ΝΔ. Ευχαριστώ την Β. Ελλάδα που πάντα στις δύσκολες στιγμές με ενισχύει.
© all rights reserved
customized with από: antikry.gr