Αλ. Τσίπρας: Ανάγκη δημιουργίας πανευρωπαϊκού κινήματος αφύπνισης

Την ανάγκη να εκδηλωθεί από όλους τους λαούς του ευρωπαϊκού νότου ένα μεγάλο, πανευρωπαϊκό κίνημα αφύπνισης των συνειδήσεων, ένα πανευρωπαϊκό κίνημα αντίστασης, που να εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας χθες σε εκδήλωση που οργάνωσε η Ενωμένη Αριστερά Ισπανίας στη Μαδρίτη.

Είμαστε εδώ, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για να ξαναγεννήσουμε την ελπίδα και να ξαναθυμίσουμε στους λαούς μας ότι, όπως τότε αντιστάθηκαν και κατάφεραν να νικήσουν, έτσι και τώρα μπορούν να νικήσουν. Και οι λαοί του ευρωπαϊκού νότου να σύρουν το χορό μιας μεγάλης πολιτικής ανατροπής, προς όφελος όλων των λαών της Ευρώπης».

Ενημερώνοντας το ισπανικό κοινό για τις συνέπειες της κρίσης στην Ελλάδα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «η χώρα μου βρίσκεται πλέον μπροστά σε μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση. Σε μια κρίση που τα αποτελέσματά της είναι παρόμοια και οι επιπτώσεις της είναι παρόμοιες με αυτές που έζησε ο λαός μας στον Δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Και αιτία είναι η λιτότητα».