Καταδικάζει η EBU τις απειλητικές προειδοποιήσεις της ελληνικής κυβέρνησης

Την απειλή της ελληνικής κυβέρνησης για νομική δράση εναντίον των εταιρειών που εκμεταλλεύονται δορυφόρους και οι οποίοι μεταδίδουν το σήμα της ΕΡΤ πάνω από την Ευρώπη και την Ασία καταδίκασε με νέα της επιστολή προς την ελληνική κυβέρνηση η EBU.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο 24ωρο εταιρεία δορυφορικών υπηρεσιών με έδρα το Τελ Αβίβ, η οποία συνεργάζεται με την EBU, υποχρεώθηκε σε διακοπή της αναμετάδοσης του σήματος της ΕΡΤ, όταν ο Έλληνας πρέσβης στο Ισραήλ προσκόμισε με εντολή της ελληνικής κυβέρνησης έγγραφο ότι η ΕΡΤ δεν υπάρχει πλέον.

Η επιστολή την οποία υπογράφει η Γενική Διευθύντρια της European Broadcasting Union (EBU), Ingrid Deltenre αναφέρει:
«Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει τις απειλές εναντίον των φορέων εκμετάλλευσης δορυφορικών συστημάτων, καθώς και να επαναφέρει την ενημέρωση μέσω της ΕΡΤ στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για ένα ακόμα πλήγμα στην ελευθερία της έκφρασης και της πληροφόρησης και της πολυφωνίας των μέσων επικοινωνίας στην Ελλάδα. Η EBU θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για να εξασφαλίσει ότι οι Έλληνες πολίτες θα έχουν πρόσβαση σε αξιόπιστες και σχετικές πληροφορίες σε έναν ανεξάρτητο και πλουραλιστικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.»