Αντ. Σαμαράς: «Σωτήρια για τη χώρα η τρικομματική κυβέρνηση» | Αλ. Τσίπρας: «Kοινοβουλευτικός λιποτάκτης ο πρωθυπουργός» (βίντεο)

Κονταροχτυπήθηκαν Αντ. Σαμαράς και Αλ. Τσίπρας σε ομιλίες τους στα κομματικά τους  ακροατήρια. Ο πρωθυπουργός από το βήμα του προσυνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη έστρεψε τα πυρά του εναντίον του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ και σχετικά με το φαινόμενο της ανόδου της Χρυσής Αυγής. Επισήμανε ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ ενοχλείται από τη θεωρία των δύο άκρων, όμως είπε ότι οι ακραίες συμπεριφορές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τροφοδοτούν το άλλο άκρο, που είναι η Χρυσή Αυγή. Ως παράδειγμα επικαλέστηκε τη θέση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ για τη νομιμοποίηση όλων των λαθρομεταναστών, λέγοντας ότι με αυτή "υπηρετεί τους νεοναζί".

Παράλληλα σε ολομέτωπη επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο ξανακάλεσε σε δημόσιο διάλογο, προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού αναρωτήθηκε  πότε λέει αλήθεια ο πρωθυπουργός: «Σήμερα που μας είπε, με τη γνωστή αλαζονεία του, πως τα λάθη τα έχει επισημάνει από το πρώτο μνημόνιο ή όταν δήλωνε υποταγή κι αμαρτωλός στην κ. Μέρκελ και μετάνιωνε για όσα έκανε; Όταν έλεγε λάθος το πρώτο μνημόνιο ή τώρα που εφαρμόζει ένα μνημόνιο τρεις φορές χειρότερο από το πρώτο;

Αντ. Σαμαράς: "Ο κ. Τσίπρας ζητάει το θρόνο της εξουσίας βρίζοντας τον τόπο"

Από το βήμα του προσυνεδρίου ο πρωθυπουργός, εξήρε την προσπάθεια που κάνουν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί (Α. Σαμαράς, Ευ. Βενιζέλος, Φ. Κουβέλης, στο πλαίσιο της τρικομματικής κυβέρνησης και επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον του επικεφαλής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι ο λαός θα του επιφυλάξει "αυτοκρατορική απομόνωση".

«Με τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς έχουμε, ασφαλώς, πολλές διαφορές. Διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, διαφορετική ιστορική διαδρομή. Ομως δίνουμε το μήνυμα της ενότητας. Ο κ. Τσίπρας ζητάει το θρόνο της εξουσίας βρίζοντας τον τόπο. Θα έχει από τον ελληνικό λαό αυτοκρατορική απομόνωση. Εμείς οι τρεις, αντίθετα, τραβάμε κουπί, χωρίς κακίες για τον τόπο, με διαφωνίες, ναι, για το καλό του τόπου. Κωπηλασία χρέους θα έλεγε ο ποιητής», επισήμανε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε, ακόμα πως η τρικομματική κυβέρνηση δεν είναι μόνο πρωτοφανής, αλλά και σωτήρια για τη χώρα.

Η τρικομματική κυβέρνηση διέψευσε τις Κασσάνδρες που προέβλεπαν την καταστροφή της χώρας και η Ελλάδα όχι μόνο δεν καταστράφηκε, αλλά η κυβέρνηση απέτρεψε την αποσταθεροποίηση της χώρας παρέμεινε σταθερή και αποκατέστησε την αξιοπιστία της είπε ο κ. Σαμαράς. 'Αλλαξε η εικόνα της Ελλάδας και αυτές τις επιτυχίες τις αναγνωρίζουν και όσοι ξένοι δεν είχαν να πουν καλό λόγο για την χώρα μας και το μέλλον επιφυλάσσει και άλλες θετικές εκπλήξεις για τους Ελληνες.

Ο κ. Σαμαράς έστρεψε τα πυρά του εναντίον του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ και σχετικά με το φαινόμενο της ανόδου της Χρυσής Αυγής. Επισήμανε ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ ενοχλείται από τη θεωρία των δύο άκρων, όμως είπε ότι οι ακραίες συμπεριφορές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τροφοδοτούν το άλλο άκρο, που είναι η Χρυσή Αυγή. Ως παράδειγμα επικαλέστηκε τη θέση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ για τη νομιμοποίηση όλων των λαθρομεταναστών, λέγοντας ότι με αυτή "υπηρετεί τους νεοναζί".



Αλ. Τσίπρας: Κοινοβουλευτικός λιποτάκτης ο Σαμαράς – Νέα πρόκληση για debate

Για υποταγή στη Μέρκελ και για φλερτ με την ακροδεξιά κατηγόρησε σήμερα τον Α. Σαμαρά ο Α. Τσίπρας, απαντώντας στην ομιλία του πρωθυπουργού στο προσυνέδριο.

Στην πλέον οξεία επίθεση του κατά του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝ, κάλεσε τον κ. Σαμαρά «να έρθει, είτε σε τηλεοπτικό διάλογο, είτε στη Βουλή και να απαντήσει και για το κείμενο του ΔΝΤ, αλλά και για το πως αντιλαμβάνεται ο ίδιος το περίφημο «success story».

Δεν του φθάνει, όμως, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας «που είναι κοινοβουλευτικός λιποτάκτης, λέει και ψέματα στους διαρκείς μονολόγους του. Εκεί που χωρίς αντίλογο, βγάζει τη χώρα από την κρίση, συκοφαντεί τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, δηλώνει υποταγή στη Μέρκελ και επιβεβαιώνει ότι φλερτάρει με την ακροδεξιά». Σε μια συνολική κριτική προς τον πρωθυπουργό και απαντώντας στις σημερινές τοποθετήσεις του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «ποτέ η Δεξιά παράταξη, από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα δεν παρουσίασε τέτοια κατάντια. Ποτέ άλλοτε δεν φλέρταρε τόσο απροκάλυπτα με την ακροδεξιά», ενώ σημείωσε ότι η ομιλία του πρωθυπουργού σήμερα το αποδεικνύει. Έλλειμμα πολιτικού λόγου και επιχειρημάτων, ψέματα, ύβρεις και απειλές».

"Πότε λέει αλήθεια ο κ. Σαμαράς?, είπε ο κ. Τσίπρας; Όταν έλεγε λάθος το πρώτο μνημόνιο ή τώρα που εφαρμόζει ένα μνημόνιο τρεις φορές χειρότερο από το πρώτο;

Μας είπε: επεσήμανα τα λάθη αλλά τώρα κοιτάω μπροστά. Πού μπροστά κοιτάζει λοιπόν; Σε μια Ελλάδα κατεστραμμένη. Σε μια Ελλάδα αποικία χρέους. Χωρίς εθνική αξιοπρέπεια, χωρίς εθνική συνοχή. Είναι μακρύς ο κατάλογος και βαριά η σκιά των θυμάτων της μνημονιακής πολιτικής του Αντώνη Σαμαρά". Η πραγματική επιτυχία της κυβέρνησης Σαμαρά, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ανεργία 30%, απολύσεις γιατρών, καθηγητών, υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ύφεση πάνω από 5%, πτώση 12% στις επενδύσεις, μείωση 2,6% στις εξαγωγές, μπαράζ δημοσιευμάτων απαισιοδοξίας και όχι αισιοδοξίας στον ξένο τύπο. Αν αυτά είναι επιτυχίες κυβέρνησης, «τότε όντως ήταν τέτοιο το χτύπημα από τα στοιχεία των εκθέσεων της Κομισιόν και του ΔΝΤ, που ο κύριος πρωθυπουργός έχει χάσει τη λογική του».

Σχετικά με τις αναφορές του πρωθυπουργού για τη Χρυσή Αυγή, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο πρωθυπουργός δήλωσε στο Ελσίνκι ότι η Χρυσή Αυγή ενισχύεται από την κρίση. Σήμερα μας είπε ότι την ενισχύει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ποιός είναι στην κυβέρνηση και ποιός έχει ψηφίσει τα Μνημόνια; Ο ΣΥΡΙΖΑ; ρώτησε ο κ. Τσίπρας, ενώ για το μεταναστευτικό πρόβλημα διερωτήθηκε: Ποιός διαπραγματεύεται το Δουβλίνο ΙΙΙ και γιατί δεν δέχεται την θέση του ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνουν ταξιδιωτικά έγγραφα όλοι οι μετανάστες που το επιθυμούν και να εγκαθίστανται στις χώρες επιλογής τους; Ο ΣΥΡΙΖΑ ή η κυβέρνησή του;

Κλείνοντας την απάντησή του στον πρωθυπουργό ο κ. Τσίπρας είπε ότι « το περίφημο success story, δεν είναι παρά disaster story για τον ελληνικό λαό».