Ο Ν. Μιχαλολιάκος "άνοιξε" τoν προεκλογικό αγώνα των Αυτοδιοικητικών 2014.

Την υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη για το δήμο Αθηναίων γνωστοποίησε ο Γ. Γ. της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, μέσω διαδικτυακής εκπομπής του κόμματος του.

Ο Ν. Μιχαλολιάκος αναφέρθηκε στο παραπάνω απαντώντας σε δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο ίδιος είχε "κόψει" την υποψηφιότητα Κασιδιάρη για τη δημαρχία της Αθήνας.

"Το έχω πει, κατά πάσα πιθανότητα θα είσαι ο υποψήφιος για την Αθήνα", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι δημοτικές-περιφερειακές εκλογές όπως είναι γνωστό θα διεξαχθούν στις 18 και 25 Μαΐου 2014. Η δεύτερη μάλιστα Κυριακή συμπίπτει με τις ευρωεκλογές.

ΣΥΡΙΖΑ: Μνημόνιο-Αντιμνημόνιο η διαχωριστική των Αυτοδιοικητικών 2014

Σε μετωπική αντιπαράθεση με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την Real.gr, επιδιώκει να μετατρέψει τις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, στη βάση της διαχωριστικής γραμμής Μνημόνιο-Αντιμνημόνιο, όπως συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος αυτού.

Όπως, βεβαίως, ομολογήθηκε οι εκλογές για την Αυτοδιοίκηση θα λάβουν άλλη μορφή αν προηγηθούν τυχόν εθνικές εκλογές-όπως επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά λίγα στελέχη του προβλέπουν ότι θα συμβεί. Σε διαφορετική περίπτωση η Κουμουνδούρου επιδιώκει οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές να αποτελέσουν πρόκριμα για τις εθνικές.

Ήδη ο υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης Κώστας Πουλάκης θα ξεκινήσει περιοδείες σε όλη τη χώρα, ώστε να διερευνηθούν και τα ονόματα των πιθανών υποψηφίων που θα υποστηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συζήτηση διεξήχθη και για τις ευρωεκλογές, ενώ σκεπτικισμός επικράτησε για τη στάση του ΚΚΕ στο συνδικαλιστικό κίνημα, καθώς μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησαν τον Περισσό ότι συμπλέει με την κυβέρνηση.