Ανεργία: Νέο ρεκόρ 27,9%!

Παρότι η ύφεση στην Ελλάδα, το δεύτερο τρίμηνο του έτους, έδειξε σημάδια επιβράδυνσης, η ανεργία στην χώρα συνεχίζει να αυξάνεται, με πιο αργούς, αλλά σταθερούς ρυθμούς. Σύμφωνα με τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι εργαζόμενοι εκτός αγοράς εργασίας ξεπέρασαν, τον Ιούνιο, το 1.400.000.

Το ποσοστό της ανεργίας βρέθηκε σε νέο σημείο ρεκόρ, 27,9%. Στους νέους, το ποσοστό αυτό βρίσκεται 58,8%.
Σε σχέση με ένα χρόνο πριν, το ποσοστό της γενικής ανεργίας αυξήθηκε κατά 3,3%.


Στην Αθήνα, κινητικότητα, αποκρατικοποιήσεις και πρωτογενές πλεόνασμα θα βρεθούν στο επίκεντρο των ελέγχων, που ξεκίνησαν σήμερα από τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικα.
Παράλληλα, το οικονομικό επιτελείο, σε συνεργασία με την τρόικα, καταρτίζει το νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα για τα έτη 2016-2017.

Στο υπουργείο Οικονομικών αισιοδοξούν ότι τα καλύτερα από το αναμενόμενο στοιχεία για την ύφεση του δεύτερου τριμήνου, θα συνεχιστούν και τους επόμενους μήνες, οδηγώντας σε ύφεση μικρότερη από την αρχική εκτίμηση του 4,2%.

Σε μία τέτοια περίπτωση, και εφόσον διατηρηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα, η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι θα ενισχύσει τη διαπραγματευτική της θέση, ενόψει του κρίσιμου Eurogroup του Νοεμβρίου.

Η Έρευνα Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού - Ιούνιος 2013 »»»