Λαϊκός Σύνδεσμος: Νέο κόμμα, οι ίδιοι υποψήφιοι αν αποφασίσουν εκλογές

Στον "Λαϊκό Σύνδεσμο" έχουν αποφασίσει να χαράξουν νέα πορεία και πιθανότατα αυτό θα συμβεί άμεσα, από την στιγμή που παραιτηθούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και προκηρυχθούν άμεσα εκλογές.

Ο Ν. Μιχαλολιάκος, σύμφωνα με το DefenceNet, είχε συζητήσει το θέμα με τους συνεργάτες του και είχαν αποφασίσει από την στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσιζε να κάνει αυτό που έκανε, δηλαδή να τους συλλάβει και να χαρακτηρίσει το κόμμα "εγκληματική οργάνωση" να προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος. 

To νέο καταστατικό είναι έτοιμο, όπως έχει βρεθεί και ο τίτλος του νέου κόμματος. Υποψήφιοι θα είναι όλοι οι νυν φυλακισμένοι βουλευτές και πολλά από τα στελέχη.

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να είναι υποψήφιοι, γιατί δεν έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα, ενώ αποφυλακίζονται άμεσα σε περίπτωση εκλογής τους.

Το καταστατικό και οι παραιτήσεις των συλληφθέντων βουλευτών βρίσκονται στα χέρια της νομικής υπηρεσίας του Λαϊκού Συνδέσμου.

Το αν θα προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση ο Ν. Μιχαλολιάκος θα φανεί τις επόμενες 72 ώρες.

Πηγές από την κυβέρνηση αναφέρουν ότι "Δεν θα επιτρέψουν την διαδοχική παραίτηση βουλευτών της Χρυσής Αυγής" (ο Ν.Μιχαλολιάκος είχε προειδοποιήσει με "Παραιτήσεις κατά σειρά των βουλευτών της ΧΑ ανά ένα μήνα" και προσφυγή, βάσει του Συντάγματος σε διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις στις περιφέρειες που εκλέγονταΙ).

Η κυβερνητική πηγή εννοούσε ότι θα προκηρύξει άμεσα γενικές εκλογές με την πρώτη παραίτηση βουλευτή της ΧΑ και των επιλαχόντων που ακολουθούν.

Παραδόθηκε ο Χρήστος Παππάς

Παραδόθηκε πριν από λίγο ο βουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου Χρήστος Παππάς. Μόλις πέρασε αυτοβούλως την πόρτα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής αναφώνησε:

«Έρχομαι αυτοβούλως. Δεν έχω τίποτα να κρύψω. Η κατοχική κυβέρνηση προβαίνει σε πρωτοφανείς διώξεις με μοχλό την, κατά κάποιους, ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Η αλήθεια θα λάμψει, ο εθνικισμός θα νικήσει, ο ελληνικός λαός να μην σκύβει το κεφάλι. Ζήτω η Ελλάδα. Ζήτω η Χρυσή Αυγή. Θα επανέλθουμε!» 

Σημειωτέον ότι κατέφθασε έξω από την Ασφάλεια με ταξί.