Γαλλία: Πρώτο στις δημοσκοπήσεις το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν (βίντεο)

Πρώτο θα έρθει - αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις- το ακροδεξιό κόμμα της Γαλλίας, το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν.

Δημοσκόπηση που δημοσιεύει το περιοδικό Νουβέλ Ομπζερβατέρ δείχνει ότι το 24% των Γάλλων δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν το κόμμα με τις ξενοφοβικές θέσεις στις επερχόμενες εκλογές. Ακολουθεί το κεντροδεξιό κόμμα UMP με 22% και το 19% που τάχθηκε υπέρ του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Τα ποσοστά του Εθνικού Μετώπου ήσαν αυξημένες κατά τρεις μονάδες από την προηγούμενη αντίστοιχη έρευνα της εταιρείας Ifop, που διενεργήθηκε τον περασμένο Μάιο, την ώρα που οι Σοσιαλιστές χάνουν τρεις ποσοστιαίες μονάδες, ενώ το UMP κερδίζει μία.

Φαίνεται λοιπόν πως για ακόμη μια φορά η... σκαιή γοητεία της ρητορικής του μίσους κερδίζει τους απογοητευμένους από τις πολιτικές της Ευρώπης και των εθνικών κυβερνήσεων. Έτσι η κ. Λεπέν έχει κερδίσει μεγάλα ποσοστά των απογοητευμένων ψηφοφόρων όλων των πολιτικών κομμάτων της Γαλλίας.

Μάλιστα, υποστηρικτής της δήλωσε ακόμη και ο διάσημος Γάλλος ηθοποιός, Αλέν Ντελόν ο οποίος δήλωσε πως επιδοκιμάζει τη "σημαντική θέση του Εθνικού Μετώπου" εκτιμώντας ταυτόχρονα πως "δεν θα βρισκόμασταν σε αυτό το σημείο εάν ο Νικολά Σαρκοζί ήταν ακόμη πρόεδρος".