Tα «δύο άκρα» του Σαμαρά

Αποκαλύπτονται πλήρως οι στόχοι του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τις γελοίες θεωρίες περί των «δύο άκρων», τόσο προσφιλείς πάντοτε στις αντιλαϊκές, δεξιές κυβερνήσεις που θέλουν να συγκαλύψουν το γεγονός ότι στο ένα άκρο βρίσκονται αυτές και στο άλλο άκρο η συντριπτική πλειονότητα του εργαζόμενου λαού.
Να δυσφημίσει κάθε αντίσταση στη μνημονιακή πολιτική της κοινωνικής εξαθλίωσης θέλει ο Σαμαράς. «Από τη μια πλευρά η περίπτωση της Χρυσής Αυγής και από την άλλη πλευρά μια ακραία αντιπολίτευση που ζητάει έξοδο από το ευρώ και έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ», είπε χαρακτηριστικά ο Σαμαράς στην Ουάσινγκτον.

 του Γιώργου ΔΕΛΑΣΤΙΚ στην εφημ. ΠΡΙΝ

Μεγάλος ο καημός των μνημονιακών δυνάμεων. Από τη μια συνεχίζουν ακάθεκτες να εφαρμόζουν με όλο και μεγαλύτερη λύσσα την πολιτική αυτή που διαλύει την οικονομία και την κοινωνία της Ελλάδας και από την άλλη προσπαθούν να απαλλαγούν από το στίγμα που συν τοις άλλοις ενέχει και το χαρακτηριστικό της εθνικής υποτέλειας. Είχε προηγηθεί το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του, όταν τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης είχαν ρίξει την απευθυνόμενη σε πολιτικούς κρετίνους ιδέα της συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ σε …«αντιφασιστικό μέτωπο» με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. «Θυσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ την προοπτική διάλυσης του νεοναζιστικού μορφώματος στον βωμό της συντήρησης ενός παρωχημένου και επικίνδυνου πλέον “αντιμνημονιακού μπλοκ”, το οποίο τελικά ως τώρα χρησιμοποίησε η Χρυσή Αυγή για το ξέπλυμά της;», αναρωτιόταν με δήθεν αγγελική αθωότητα το πιο διεφθαρμένο κόμμα της μεταπολιτικής ιστορίας. «Οι αντιμνημονιακοί ξεπλένουν τη Χρυσή Αυγή» μας λέει δηλαδή το ΠΑΣΟΚ. «Σαν τη Χρυσή Αυγή είναι όποιος μιλάει για έξοδο από το ευρώ, την ΕΕ ή το ΝΑΤΟ» μας είπε ο Σαμαράς. «Να βγούμε από το ψευτοδίλημμα “Μνημόνιο – αντιμνημόνιο”. Το δίλημμα γίνεται επικίνδυνο γιατί η Χρυσή Αυγή είναι ένα κατεξοχήν αντιμνημονιακό κόμμα», δήλωσε με περισπούδαστο ύφος και ο Γιώργος Καμίνης, ο οποίος διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο του πιο αποτυχημένου δημάρχου στη σύγχρονη ιστορία της Αθήνας.

Όπως πολύ εύστοχα σημειώνει σε άρθρο του στην Ελευθεροτυπία της Τρίτης ο συνταγματολόγος Γιώργος Κατρούγκαλος, «οι χρεωκοπημένοι πολιτικοί που έριξαν τη χώρα στα βράχια του Μνημονίου, ταυτίζουν τον εαυτό τους με τον κοινοβουλευτισμό και όσους τους ασκούν κριτική, με τους νεοφασίστες»! Ακριβώς έτσι είναι. Έχει απόλυτο δίκιο. Βάσει της ολοκληρωτικής νοοτροπίας Σαμαρά και Βενιζέλου, όποιος πολιτικός αντίπαλος δεν υποτάσσεται στη γραμμή που εφαρμόζουν, όχι απλώς είναι χρυσαυγίτης, αλλά πρέπει να πάει και …φυλακή, όπως με έμμεσο τρόπο μας προειδοποιεί μέσω του Φαήλου Κρανιδιώτη ο Αντώνης Σαμαράς: «Εμείς καταστέλλουμε τη μία ανομία και πρέπει να καταστείλουμε και την άλλη» δήλωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Ρίαλ. Για να μην έχουμε απορία ποια είναι η «άλλη ανομία», έχει φροντίσει να το καταστήσει σαφές: «Το σκυλολόι του ΣΥΡΙΖΑ, των αντιεξουσιαστών και τ’ αρχί… μου τα δυο, μου επιτίθενται με μίσος γιατί απευθύνομαι στη βάση της Χρυσής Αυγής», έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook. «Εγώ δεν βρίζω πατριώτες, δεν βρίζω εθνικιστές», συνέχισε ο Φαήλος, αναφερόμενος στους χρυσαυγίτες. «Φυλάω τις “σφαίρες” μου για τον αληθινό αντίπαλο» υπογράμμισε – για το «σκυλολόι του ΣΥΡΙΖΑ και των αντιεξουσιαστών» δηλαδή. Δεδομένου ότι ο Φ. Κρανιδιώτης είναι επιλεγμένο μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, φαντάζεστε τι είχε να γίνει, αν ένα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε ότι …«φυλάει τις “σφαίρες” του για το σκυλολόι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ»;

Mπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να τρέχει εκτάκτως στις Βρυξέλλες για να κάνει τα …γλυκά μάτια στον Γερμανό πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, μήπως και εξασφαλίσει ένα –μικρό, έστω– πιστοποιητικό …πρωθυπουργησιμότητας, τώρα που οι σοσιαλδημοκράτες προσπαθούν να προσκολληθούν ως …«τσόντα» στην κυβέρνηση της Μέρκελ. Μπορεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να κολακεύεται και δικαίως από την υφέρπουσα φήμη ότι θα προταθεί ως υποψήφιος της Ευρωαριστεράς στις ευρωεκλογές του 2014, πράγμα που θα αυξήσει το διεθνές κύρος του, αλλά καλά θα έκανε να προσγειωθεί στη διαρκώς εκτραχυνόμενη ελληνική πολιτική πραγματικότητα. Δεν είδαμε ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε κανένα αριστερό κόμμα να χαλάει τον κόσμο για τη δημόσια παραδοχή ότι η ΕΥΠ κάνει γενικευμένες υποκλοπές τηλεφωνημάτων και ηλεκτρονικών επικοινωνιών «προληπτικά» – παρακολουθεί δηλαδή όποιον της γουστάρει χωρίς προηγούμενη άδεια της δικαστικής αρχής, σε πλήρη διάσταση με ρητή επιταγή του Συντάγματος. Παλαιότερα εθεωρείτο θεμελιώδες δικαίωμα το απόρρητο των επικοινωνιών πάσης φύσεως, σήμερα προφανώς εκτιμάται από τους ίδιους τους πολίτες και τα κόμματα ως ανύπαρκτο, ίσως και άχρηστο! Η «κοινωνία της ολικής παρακολούθησης» είναι ήδη πραγματικότητα παντού, ενώ παλαιότερα, όταν τα τεχνικά μέσα ήταν απείρως υποδεέστερα, τα διαβάζαμε στα βιβλία επιστημονικής φαντασίας.

Ο κόσμος προχωράει μπροστά, αλλά οι πολιτικές και ατομικές ελευθερίες στραγγαλίζονται, χωρίς να αντιδρά ούτε καν η πολιτική πρωτοπορία, η οποία ίσως δυσκολεύεται να αντιληφθεί τις συνέπειες της νέας κατάστασης για τη δράση της.
πηγή: εφημ. ΠΡΙΝ