Ο Αρμαγεδδών του Μνημονίου με αριθμούς

Η «δημοσιονομική προσαρμογή» μάς στοίχισε 73 δισ. ευρώ (!), ενώ η ελληνική οικονομία διαρκώς συρρικνώνεται, η ανάπτυξη επιμένει να μην έρχεται και σταθερές της ζωής των πολιτών, ήτοι εργασία, ιδιωτική περιουσία και καταθέσεις, εξαϋλώνονται...

Η «δημοσιονομική προσαρμογή» μάς στοίχισε 73 δισ. ευρώ, ενώ η ελληνική οικονομία διαρκώς συρρικνώνεται, η ανάπτυξη επιμένει να μην έρχεται και σταθερές της ζωής των πολιτών, ήτοι εργασία, ιδιωτική περιουσία και καταθέσεις, εξαϋλώνονται...

ΠΟΛΥ ακριβά έχει στοιχίσει στους Ελληνες πολίτες ο λογαριασμός των Μνημονίων και της άγριας λιτότητας. σύμφωνα με το ρεπορτλαζ της «Κυριακάτικης ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» που υπολογίζει ότι μέσα στα τελευταία 4 χρόνια 73 δισ. ευρώ έκαναν φτερά από τις τσέπες μας. Τα 40 από αυτά μέσω των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και τα υπόλοιπα 33 δισ. από συνεχείς πληρωμές νέων φόρων. Το ίδιο διάστημα μειώθηκε κατά 48 δισ. ευρώ το εθνικό μας εισόδημα και διογκώθηκαν οι δείκτες φτώχειας του πληθυσμού. Κι όμως, κυβέρνηση και τρόικα ζητούν να πληρώσουμε κι άλλο τίμημα, με τον ασήκωτο φόρο στα ακίνητα και την άρση των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία. 

Έπειτα από σχεδόν τέσσερα χρόνια δημοσιονομικής προσαρμογής και εισοδηματικής λιτότητας, κατά τις επιταγές δύο Μνημονίων, και η ελληνική οικονομία παραμένει βαθιά χωμένη στην ύφεση, με την κοινωνία εξαθλιωμένη και διαλυμένη.

ΒΑΡΥΣ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ 73 δισ. μας ζητούν κι άλλα!
ΧΑΣΑΜΕ 40 δισ. από μισθούς-συντάξεις
ΔΩΣΑΜΕ 33 δισ. σε επιπλέον φόρους

Σχέδιο για «ελαστικότερες» απολύσεις επεξεργάζεται η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, το οποίο αναμένεται να τεθεί υπό διαπραγμάτευση με την τρόικα τον Ιανουάριο. Το σχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων σε επιχειρήσεις που αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν πρόβλημα και χρειάζονται αναδιάρθρωση, ενώ απελευθερώνεται και ο «βραχνάς» του εκάστοτε υπουργού Εργασίας που καλείται να βάλει την υπογραφή του σε ομαδικές απολύσεις, πράγμα που εκ παραδόσεως δεν έχει γίνει ποτέ αποδεκτό. 
Πλήρες ρεπορτάζ στην έντυπη Κ.Ε.