Βύρων Πολύδωρας: "Εγώ δεν πρόκειται να ανοίξω μία παράγκα, σαν αυτές που υπάρχουν".

Έτοιμος για την ίδρυση νέου κόμματος εμφανίζεται ο Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι αισθανόταν από καιρό ξένο σώμα στη Νέα Δημοκρατία και ήθελε να φύγει... ενώ εκφράζει και το παράπονό του για τον Αντώνη Σαμαρά και το περιβάλλον του.

"Ανησύχησα μήπως δεν με διέγραφαν. Ο δεύτερος φόβος μου ήταν μήπως παρασύρονταν και άλλοι βουλευτές και έπεφτε η κυβέρνηση", αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Real News", εκφράζοντας και το παράπονό του: "Τους ζήτησα να αλλάξουν γραμμή προς την τρόικα. Όχι δειλάκια. Τους έλεγα βάλτε μυαλό. Δεν με άκουγαν γιατί τα ήξεραν όλα... Εγώ έχω παράπονο. Ουδείς ποτέ μου ζήτησε για οτιδήποτε τη γνώμη μουτην περίοδο της κρίσης. Τη διατύπωνα, όμως δε έδιναν προσοχή", υποστηρίζει και επιτίθεται εναντίον του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος: "Σαμαράς, Στουρνάρας, Λαζαρίδης, Σταμάτης και λοιποί αποφασίζουν για όλα. Τις ερωτήσεις μου δεν τις λογάριαζαν. Τόσο αυτάρκεις είναι; Δεν χρειάζονται καμία άλλη γνώμη;".

Όσο για τα πολιτικά του σχέδια και την ίδρυση νέου αντιμνημονιακού κόμματος, ο κ. Πολύδωρας εξηγεί: "Η καινούρια άσκηση που προσπαθώ να επιλύσω είναι πώς να ικανοποιήσω τις προσδοκίες που επενδύονται πάνω μου. Θα μπορέσω ή μήπως είναι βαρύ το φορτίο". Θέτοντας μάλιστα την "ταυτότητα" του πιθανού νέου κόμματος, ο πρώην υπουργός τονίζει πως στέκεται στο "μέγεθος", την "ποσότητα" και "ποιότητα", λέγοντας χαρακτηριστικά πως "εγώ δεν πρόκειται να ανοίξω μία παράγκα, σαν αυτές που υπάρχουν".

Ερωτηθείς για το ποιο πιστεύει πως είναι το πλεονέκτημά του, ο κ. Πολύδωρας απαντά: "Ξαναφέρνω πολιτική. Δεν έβρισα κανέναν, μίλησα πολιτικά. Τι κάνουν; Διορίζονται για να είναι εισπράκτορες για την τρόικα της Ευρώπης; Είναι λάθος πολιτική".
"Δεν πρόκειται να ανοίξω μια παράγκα, σαν αυτές που υπάρχουν", δηλώνει με νόημα ο Β. Πολύδωρας

Ο ίδιος δεν περιορίζεται να καλύψει μόνο το χώρο της λαϊκής Δεξιάς, που αιμορραγεί προς τη Χρυσή Αυγή. "Πατριωτικές δυνάμεις υπάρχουν παντού", λέει με νόημα, ενώ διατηρεί καλές σχέσεις και με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, με τον Χρήστο Ζώη, που ηγείται της Νέας Μέρας, αλλά παραδοσιακά και με τον Κώστα Καραμανλή.

Παράλληλα, διαμηνύει πως δεν προτίθεται να είναι υποψήφιος σε κάποιο ευρωψηφοδέλτιο στις επερχόμενες Ευρωεκλογές του Μαΐου, ενώ διαψεύδει και τις φήμες που τον θέλουν υπέρμαχο της επιστροφής στη δραχμή. "Να πάνε στον Αλαβάνο για τις θεωρίες της δραχμής. Δεν είμαι εγώ αυτός. Είναι δυνατόν; Σε όλη την αιρετική μου φιλολογία δεν μίλησα για δραχμή. Παρακάμπτω και τη δραχμή και την έξοδο από το ευρώ και εκφράζω τον ευρωσκεπτικισμό μου για το πώς θα οργανωθεί η στάση μας προς την Ευρώπη που μας θερίζει, μας τσακίζει".

Οργισμένος με το Μαξίμου

Σύμφωνα με τη "Real News", το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται ενοχλημένο από τη στάση του κ. Πολύδωρα, με κυβερνητικά στελέχη να τον κατηγορούν για επιλεκτική ευαισθησία. "Λέει ότι ευαισθητοποιήθηκε από τον φόρο που επιβάλλεται στα ακίνητα. Δεν είχε όμως την ευαισθησία να παραιτηθεί από τα προνόμια που απέκτησε ως πρόεδρος της Βουλής ή να εξαναγκάσει σε παραίτηση την κόρη του που διόρισε στη Βουλή", λένε.

Ο Βύρων Πολύδωρας απαντά οργισμένος ότι ""Δεν παραιτούμαι, επειδή δεν είμαι δειλός και δεν διώχνω τη θυγατέρα μου επειδή την εμπιστεύομαι, και για τον επιπρόσθετο λόγο ότι είμαι πολεμιστής. Είδα την προσπάθεια να με λασπώσουν...".