Το “ΌΧΙ” του Β. Πολύδωρα επαναφέρει τα σενάρια τριπλών εκλογών - Διαψεύδει το Μαξίμου

Τα διάφορα σενάρια που θέλουν τριπλές εκλογές φάινεται να επανέρχονται δυναμικά στο πολιτικό σκηνικό κυρίως μετά την διαγραφή του Βύρωνα Πολύδωρα αλλά και το κύμα αμφισβήτησης του Ευ. Βενιζέλου από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, γεγονότα και τα δυο που κλειδωνίζουν την συγκυβέρνηση.

Το πραγματικό, βέβαια, πρόβλημα της κυβέρνησης είναι το ΠΑΣΟΚ, καθώς όλοι γνωρίζουν ότι η ανοιχτή αμφισβήτηση του κ. Βενιζέλου από την «Κίνηση των 7» απλώς... κουκουλώθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Ανώτατοι κυβερνητικοί παράγοντες μιλούν πλέον ανοιχτά για το ενδεχόμενο τριπλών εκλογών, θέτοντας βεβαίως επί τάπητος τις εξής προϋποθέσεις :
  • Επικύρωση πρωτογενούς πλεονάσματος
  • Κάλυψη χρηματοδοτικού κενού χωρίς νέα μέτρα
  • Διόρθωση αδικιών με το μοίρασμα του πλεονάσματος
  • Έναρξη συζητήσεων για τη μείωση του χρέους.
Οι ίδιοι κύκλοι παραδέχονται, πάντως, ότι οι μεν δύο πρώτες προϋποθέσεις είναι εν δυνάμει εφικτές, όμως, οι δύο επόμενες είναι ακόμα σε σενάρια πολιτικής φαντασίας.

Το 2016 οι εκλογές, ξεκαθαρίζει το Μαξίμου

Ανώτατη κυβερνητική πηγή, σε συνομιλία με δημοσιογράφους, είπε πως οι εκλογές θα γίνουν το 2016.

«Κάθε φορά έρχονται σενάρια για να αντικατασταθούν από κάποια άλλα και πάει λέγοντας. Εκλογές θα έχουμε το 2016» απάντησε.

Σε ερώτηση αν προκαλεί ανησυχία το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ, απάντησε αρνητικά.

«Όχι, γιατί υπάρχει συνείδηση και ο τόπος είναι πάνω απ'όλα» είπε συγκεκριμένα.

Επίσης, ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσει την όποια πρόταση για την Προεδρία της Δημοκρατίας και είπε πως «η άρνηση φέρνει ευθύνη και τις ευθύνες τις καταλαβαίνει ο ελληνικός λαός».

Νέο κόμμα από τον Βύρωνα Πολύδωρα;

Σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα ο παλαίμαχος πολιτικός φέρεται να θεωρεί πως μπορεί να διαδραματίσει κάποιο ρόλο στο χώρο της ευρύτερης πατριωτικής Δεξιάς όπου κινούνται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Νέα ΜΕΡΑ του Χρήστου Ζώη καθώς και άλλες κινήσεις και ανεξάρτητες προσωπικότητες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Βύρων Πολύδωρας φέρεται να βλέπει ότι υπάρχει χώρος και για νέο κόμμα, υπό την ηγεσία του, και άρα δε θα πρέπει να αποκλείεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο.