02/09/13

Με μια ομιλία-καταπέλτη, που έγινε στην Κεντρική Επιτροπή του περασμένου Σαββατοκύριακου και η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα sakorafa.gr, εκφράζοντας τις θέσεις της αριστερής πτέρυγας, η Σοφία Σακόραφα ασκεί δριμύτατη κριτική στην ηγεσία και εκφράζει πολύ σοβαρούς προβληματισμούς σχετικά με τις επιλογές της τελευταίας περιόδου.

Παρέμβαση στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο καραμανλικό μπλοκ και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, έκανε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Μετά τα εύσημα που εισέπραξε η κυβέρνηση από τους δανειστές για την προθυμία της να εφαρμόσει το μνημόνιο, προσγειώνεται απότομα στην πραγματικότητα και στη σύγκρουση με την κοινωνία με αφορμή τη φορολόγηση των ακινήτων.

Συγκεκριμένο σχέδιο των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών που περιελάμβανε ακόμα και χρηματοδοτήσεις Τούρκων επιχειρηματιών για αγορά ελληνικών νησιών ήταν η αιτία, σύμφωνα με το defencenet.gr, της κατάθεσης της τροπολογίας των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης με την οποία μπαίνει φραγμός στην ανεξέλεγκτη πώληση νησιών και νησίδων στο Αιγαίο, ακόμα και από το δημόσιο!

Στο στόχαστρο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης τίθενται ο ευρύτερος δημόσιος τομέας που περιλαμβάνει τα νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, τις ΔΕΚΟ, τις ανώνυμες εταιρείες του κράτους και τις δημοτικές επιχειρήσεις, καθώς από τους οργανισμούς του Δημοσίου και τις περιφερειακές κρατικές υπηρεσίες εκτιμάται ότι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 15.000 υπάλληλοι από το σύνολο των 25.000 που θα προκύψουν το 2013.

Με κοινή δήλωσή τους οι επικεφαλής των τεσσάρων μεγαλύτερων ομάδων του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απορρίπτουν κατηγορηματικά τον προϋπολογισμό λιτότητας στον οποίο κατέληξε χθες το Συμβούλιο Κορυφής και ζητούν επαναδιαπραγμάτευση των βασικών κονδυλίων για την περίοδο 2014-2020,από μηδενική βάση.

Έπειτα από τέσσερις ημέρες απεργίας ενάντια στο περιεχόμενο της ΚΥΑ και υπέρ της υπογραφής συλλογικής σύμβασης εργασίας, η κυβέρνηση επιμένει στην ανάλγητη πολιτική που απορρέει, όπως μας λέει, από το μνημόνιο.

Είσαι 18 ετών φοιτητής ή μαθητής και δεν εργάζεσαι; Κανένα πρόβλημα... θα φορολογηθείς! Υποχρεωμένοι να αποκτήσουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου και να υποβάλλουν φορολογική δήλωση,

Οι ηγέτες των 27 ξεπέρασαν το πολιτικό χάσμα ανάμεσά τους και κατέληξαν σε μία συμφωνία για έναν επταετή προϋπολογισμό. Η γραμμή λιτότητας της Βρετανίας τελικά πέρασε και οι απειλές του Ντέιβιντ Κάμερον για βέτο που θα τίναζαν τη διαπραγμάτευση στον αέρα δεν έγιναν πραγματικότητα.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.