02/19/13

Να καταστήσει ελκυστικότερη την Ελλάδα για ξένες επενδύσεις φιλοδοξεί με την επίσκεψη του στην Αθήνα ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, προσφέροντας γαλλική τεχνογνωσία για μεταρρυθμίσεις.

Σε 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία προχωρούν την αύριο Τετάρτη τα συνδικάτα του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Στην απεργία συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε εφορίες, πολεοδομίες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις ΔΕΚΟ, εφοριακοί, καθηγητές και δάσκαλοι, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, δικηγόροι, μηχανικοί, τραπεζοϋπάλληλοι,

Η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν από κοινού τον μεγαλύτερο τραπεζικό όμιλο της χώρας, ικανό να ανταποκριθεί επιτυχώς στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Επεισοδιακή ήταν η πρεμιέρα της απεργίας των εργαζομένων της ισπανικής αεροπορικής εταιρίας Ιμπέρια. Εκατοντάδες υπάλληλοι συγκρούστηκαν χθες με δυνάμεις της αστυνομίας στο διεθνές αεροδρόμιο της Μαδρίτης.

Λίγες μόνον ημέρες μετά την αποκαλυπτική έκθεση του επικεφαλής οικονομολόγου του ΔΝΤ κ. Ολιβιέ Μπλανσάρ, που παραδεχόταν ότι οι λανθασμένοι δημοσιονομικοί πολλαπλασιαστές του ελληνικού μνημονίου οδήγησαν στη σημερινή τραγική κατάσταση της οικονομίας και συνεπακόλουθα της κοινωνίας μας, ο εκπρόσωπος του Ταμείου κ. Τζέρι Ράις, θορυβημένος προφανώς από τις πρώτες αντιδράσεις και φοβούμενος περαιτέρω κλιμάκωσή τους, έσπευσε να «μαζέψει» το θέμα, μιλώντας για «παρερμηνεία» και για «λανθασμένες εντυπώσεις».

Περαιτέρω μείωση των μισθών, αυστηρή εφαρμογή του σκληρού προϋπολογισμού λιτότητας, επιβολή διαρθρωτικών ανατροπών, ταχύτερο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, στήριξη των τραπεζών, παροχή νέων φοροαπαλλαγών και ενισχύσεων στο μεγάλο κεφάλαιο, είναι μεταξύ άλλων οι βασικοί πυλώνες του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης που προτείνει το ΠΑΣΟΚ

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.