03/05/13

Σε ευρύ μέτωπο διαμαρτυρίας με πανελλαδικό χαρακτήρα εξελίσσεται η σημερινή (Τρίτη 5 Μαρτίου) κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα, με τόπο συγκέντρωσης την πλατεία Βάθης και πορεία προς τη Βουλή και το μέγαρο Μαξίμου.

“Καζάν, καζάν” δηλαδή όλοι κερδισμένοι ή αν προτιμάται “μισά, μισά” θέλει τα κοιτάσματα αερίου και πετρελαίου για να μην δημιουργήσει προβλήματα ο Ταγιπ Ερντογαν. Αν και η ελληνική πλευρά πήγε να περάσει ένα ευχάριστο 8ωρο στην Πόλη, ο Τούρκος Πρωθυπουργός φρόντισε να στείλει το μήνυμα ότι οι διεκδικήσεις παραμένουν.

Στο ίδιο πάνελ βρέθηκαν ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο γνωστός κερδοσκόπος Τζορτζ Σόρος, σε συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης, που οργάνωσε το πανεπιστήμιο Columbia την περασμένη εβδομάδα.

Ένα φορολογικό σύστημα με επίκεντρο την ανάπτυξη, την αναδιανομή του πλούτου και την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών, περιέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας, παρουσιάζοντας το απόγευμα της Δευτέρας στο ΕΒΕΑ τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα

Εν μέσω οικονομικής κρίσης και σκληρών δημοσιονομικών μέτρων σε παγκόσμια κλίμακα, οι όπου γης δισεκατομμυριούχοι γίνονται πλουσιότεροι. Έτσι για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, ο Μεξικανός Κάρλος Σλιμ παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με την ετήσια αξιολόγηση και κατάταξη που δημοσιεύει το περιοδικό Forbes και περιλαμβάνει τον πρωτοφανή αριθμό των 1.426 δισεκατομμυριούχων.

Το ενδεχόμενο αποχώρησης από την τρόικα, η οποία συντονίζει τα προγράμματα διάσωσης της Ευρωζώνης εξετάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα - EKT, σύμφωνα με δημοσιεύματα τη Δευτέρα στις ηλεκτρονικές εκδόσεις των γερμανικών εφημερίδων Sueddeutsche Zeitung, Der Handelsblatt και Die Welt.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.