03/13/13

 Σαν να μην πέρασε ούτε ημέρα από την υπογραφή της πρώτης σύμβασης δανειακής διευκόλυνσης τον Μάιο του 2010 με βάση την οποία παραδόθηκε επίσημα «άνευ όρων και αμετάκλητα» η άσκηση της εθνικής κυριαρχίας στους δανειστές και στην τρόικα.

Μειώσεις μισθών, κατά μέσο όρο 18,8% από επιχειρησιακές συμβάσεις και κατά 22,2% με καταστάσεις προσωπικού, για ένα σύνολο 355.397 εργαζομένων σε 75.277 επιχειρήσεις, δείχνουν τα στοιχεία της Επιθεώρησης Εργασίας για το 2012.

«Ένα σκελετωμένο, μικρό παιδί, ηλικίας 6 χρόνων, μετά από απουσία πολλών ημερών εμφανίστηκε στο σχολείο σε άθλια κατάσταση. Αδυνατισμένο, καχεκτικό, με τρέμουλο σε όλο του το σώμα. Οι γονείς αυτού του μικρού παιδιού είναι άνεργοι.

Η υπόθεση του χρυσού στη Χαλκιδική και η δράση της πολυεθνικής «Ελντοράντο» είναι από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις για τη διαβόητη καπιταλιστική ανάπτυξη και τη στάση που θα πρέπει οι εργαζόμενοι να έχουν απέναντι σε αυτή.

Τη δική της πάγια εκδοχή για το καθεστώς στο Αιγαίο και την περιοχή της Ανατ. Μεσογείου επαναλαμβάνει η Τουρκία, με «ρηματική διακοίνωση» που κατέθεσε χτες στον ΟΗΕ, σε απάντηση εκείνης που είχε καταθέσει η Ελλάδα στις 20 Φλεβάρη,

H Γερμανία δεν δείχνει να επηρεάζεται από την κρίση. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι οι Γερμανοί βγαίνουν κερδισμένοι από την ευρωκρίση, η οποία έχει «γονατίσει» πολλές χώρες του ευρώ.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.