03/20/13

"Κόκκινη κάρτα" έβγαλε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων σε υποθέσεις οικονομικών εγκλημάτων, φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίας.

Ώρες αγωνίας, με συσκέψεις επί συσκέψεων, συνθέτουν το σημερινό σκηνικό στη Μεγαλόνησο, μία ημέρα μετά την απόρριψη από την κυπριακή βουλή του σχεδίου «διάσωσης» του Eurogroup για φορολόγηση των τραπεζικών καταθέσεων.

Το μήνυμα ότι «τελικά δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν μονόδρομοι» υποστηρίζει η Αριστερή Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ ότι προκύπτει από το χθεσινό «ΟΧΙ» της Κυπριακής Βουλής.

Το νέο δόγμα των νεοφιλελεύθερων της τρόικα (Κομισιόν,Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα, ΔΝΤ) και της Κοινότητας, γενικότερα, συμπεριλαμβανομένου και του νέου κύπριου προέδρου Ν.Αναστασιάδη που συμφωνούν ότι η ιδιοκτησία είναι κλοπή που πρέπει να τιμωρείται.

Ένας κυνικός παρατηρητής μπορεί να έβλεπε ακόμη και χαιρέκακα τον πανικό της πολιτικής τάξης του κράτους – οικοπέδου (και φορολογικού παραδείσου…) μπροστά στις αποφάσεις του Eurogroup για τη φορολόγηση των καταθέσεων. Όμως, τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά και πάνω από όλα πιο επικίνδυνα.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.