05/10/13

Συμπληρώθηκαν φέτος στις 2 Μάη 2013, δεκαπέντε χρόνια από την ημέρα που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε έκτακτη συνεδρίασή του στις Βρυξέλλες, ενέκρινε την εισαγωγή του ενιαίου νομίσματος, του «Ευρώ» στα πλαίσια της περιβόητης ΟΝΕ

Φαίνεται τελικά, πως το σχέδιο Ανάν είχε θαφτεί για να νεκρανασταθεί. Ο κομισάριος της Ευρωπαϊκή Ένωσης Όλι Ρεν μιλώντας ενώπιον του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ανέφερε ότι «η επανένωση του νησιού θα έδινε μεγάλη ώθηση στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Κύπρου».

Τα επείγοντα μέτρα για την αναζωογόνηση της οικονομίας της ΕΕ και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας δεν μπορεί να αναβληθούν μέχρι τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς,

Παρέδωσαν όλες τις δικογραφίες που χειρίζονταν και ζήτησαν να μην ανανεωθεί η θητεία τους ως αρμόδιοι για το οικονομικό έγκλημα, οι εισαγγελείς Εφετών Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης.

Για μια επερχόμενη διάλυση της Ευρωζώνης η οποία «σπάει στα δύο» μίλησε ο καθηγητής οικονομικής θεωρίας Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος επεσήμανε ότι η μόνη λύση είναι ο «επανασχεδιασμός του ευρώ».

Ο Μιχαλάκης Καραολής και ο Ανδρέας Δημητρίου υπήρξαν οι πρώτοι αγωνιστές του Κυπριακού Αγώνα που καταδικάσθηκαν σε θάνατο και εκτελέστηκαν από τους άγγλους δυνάστες.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.