06/02/13

Ραντεβού για τρίτη ημέρα στην πλατεία Ταξίμ δίνουν οι διαδηλωτές. "Δεν σταματήσαμε, συνεχίζουμε" λένε και από το μεσημέρι της Κυριακής κατά εκατοντάδες συρρέουν στην πλατεία της Πόλης.

Δεύτερη μέρα σφοδρών συγκρούσεων σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, και μάλλον βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας να εξελίσσεται μια μεγάλη εξέγερση των δυνάμεων του λεγόμενου ‘κοσμικού τόξου’ της γειτονικής Τουρκίας, ενάντια στον αυταρχισμό του Ερντογανικού νεο-οθωμανισμού.

Για απαίτηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για νέα μέτρα τα οποία οδηγούν σε μείωση μισθών, ύφεση, αύξηση της ανεργίας και συνέχιση της φορομπηχτικής πολιτικής κάνει λόγο, σε δήλωσή του, με αφορμή τις αποφάσεις του ΔΝΤ και τις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και Τομεάρχης Οικονομικών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Νότης Μαριάς.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Στο ίδιο έργο θεατές, με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να απαιτεί και νέα μέτρα που οδηγούν σε μείωση μισθών, ύφεση, αύξηση της ανεργίας και συνέχιση της φορομπηχτικής πολιτικής, με φόντο μάλιστα την κατάρρευση του επικοινωνιακού success story ακόμα και στον γερμανικό Τύπο που αναφέρεται πλέον σε ανθρωπιστική κρίση στην χώρα μας».

Την ανάγκη να εκδηλωθεί από όλους τους λαούς του ευρωπαϊκού νότου ένα μεγάλο, πανευρωπαϊκό κίνημα αφύπνισης των συνειδήσεων, ένα πανευρωπαϊκό κίνημα αντίστασης, που να εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.