07/24/13

Με το βλέμμα προς την κατεύθυνση διευκόλυνησης της αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ και υπό τον φόβο πως δεν πρέπει να υπάρξει νέο φαινόμενο τύπου ΔΕΠΑ, σήμερα, με πράξη Υπουργικού Συμβουλίου αποφασίστηκε η κατάτμηση της επιχείρησης ηλεκτρισμού.

«Η συνεχής επίκληση της Ελλάδος ως παράδειγμα προς αποφυγήν συσκοτίζει τα πραγματικά αίτια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης», τονίζει ο νομπελίστας οικονομολόγος, Πολ Κρούγκμαν, σε άρθρο του που φιλοξενεί η σημερινή φλαμανδόφωνη εφημερίδα De Morgen.

Στο άρθρο των Financial Times που έκανε λόγο για ώριμες συνθήκες περί ενός «ομαλού Grexit» απαντά ο Γιάννης Βαρουφάκης. Ο καθηγητής Οικονομικών τονίζει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τώρα την «τεχνική» του πρωτογενούς πλεονάσματος

Ο ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει «στην κατάργηση των μνημονίων, τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και την εφαρμογή ενός προγράμματος κοινωνικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης», σύμφωνα με την Πολιτική Απόφαση του ιδρυτικού συνεδρίου του που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Κατά της από κοινού αντιμετώπισης του υπέρογκου χρέους που βαρύνει χώρες όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία ή και η Ιταλία και η Ισπανία τάσσεται ο Χ.Β. Ζιν, επικεφαλής του Ifo, και προκρίνει σκληρή λιτότητα για όσους μπορούν να την εφαρμόσουν και να την αντέξουν...

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.