11/30/13

Ούτε σε δέκα χρόνια θα ανακάμψει η οικοδομή και τα 150 επαγγέλματα που συνδέονται με αυτήν, ενώ, αν το 2014 απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί και προστεθούν και άλλα ακίνητα προς διάθεση, ο κλάδος θα καταστραφεί ολοσχερώς: ήδη, περισσότεροι από το 80% των κατασκευαστών εργολάβων σταμάτησαν να δουλεύουν στην οικοδομή.

Την τελική έγκριση της τρόικας αναμένει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας προκείμενου να προχωρήσει  στην κατάθεση του νομοσχεδίου για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) στη Βουλή. 

Για την δημιουργία ενός μεγάλου προοδευτικού μετώπου ανατροπής, το οποίο θα αναλάβει την αναγέννηση της χώρας, έκανε λόγο η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στο 1ο Συνέδριο του κόμματος.

Στην δημοσκόπηση της Marc που δημοσιεύει σήμερα ο «Επενδυτής» ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίζει ποσοστό 29,7% στην πρόθεση ψήφου και η Νέα Δημοκρατία 27,8%. Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή, με ποσοστό 8,8%.

Όσο κι αν φαίνεται παράδοξο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποστομώνει τις θριαμβολογίες Σαμαρά για το πρωτογενές πλεόνασμα. Τον Οκτώβριο του 2012, δόθηκε στη δημοσιότητα η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με τίτλο “Διεθνείς Οικονομικές Προβλέψεις – 2012".

«Το 2012 τo 23,1% του συνολικού πληθυσμού της Χώρας ήταν σε κίνδυνο φτώχειας όταν το όριο φτώχειας ορίζεται στο 60% του μέσου ετήσιου διαθέσιμου εισόδηματος των νοικοκυριών που έχει υποχωρήσει σε 17.977 ευρώ».

Ξεκίνησαν χθες, Παρασκευή 29 Νοέμβρη, το απόγευμα οι εργασίες του 3ου Συνεδρίου του Νέου Αριστερού Ρεύματος-ΝΑΡ. Ένα συνέδριο που από κάθε άποψη είναι σταθμός στην 24-χρονη πορεία του εγχειρήματος του ΝΑΡ...

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.