12/10/13

Ο ελληνικός δημόσιος βίος χαρακτηρίζεται από φραστικές οξύτητες, ενίοτε όμως χωρίς επαρκή ανάδειξη σοβαρών πλευρών των ζητημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα. Ένα από αυτά είναι η ανάγκη διαγραφής μεγάλου μέρους του διακρατικού δημόσιου χρέους, ώστε το υπόλοιπο να καταστεί βιώσιμο.

Στις τελευταίες κοινοβουλευτικές διαδικασίες, όπως στην πρόταση μομφής και στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, το στίγμα και η γενικά η τοποθέτηση Σαμαρά φαίνεται να επιχειρεί κάτι περισσότερο από την επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και στον Α. Τσίπρα.

Η λέξη «παθογένεια» χρησιμοποιείται όλο και συχνότερα όταν πρόκειται για το πολιτικό μας σύστημα. Tι σημαίνει η λέξη «παθογένεια» στη γλώσσα μας; Σημαίνει ότι κάτι πάσχει από γεννησιμιού του, είναι αρρωστημένο, δυσλειτουργικό καταγωγικά, από το ξεκίνημα της ύπαρξής του...

Τη διαχείριση κρίσης που ακολούθησε στην ευρωζώνη, η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, αμφισβητεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τάσσεται υπέρ της έγκαιρης συμμετοχής των πιστωτών στην αναδιάρθρωση χρέους, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Χάντελσμπλατ» (Der Handelsblatt).

Οι μέρες των Χριστουγέννων πλησιάζουν και ο ”εφιάλτης” της πρωτοχρονιάς, παραμονεύει… Ο κλοιός σφίγγει ολοένα και περισσότερο… Ο Πωλ Τόμσεν, καταφθάνει (σήμερα) και αν κυβέρνηση συναινέσει, χιλιάδες υπερχρεωμένες οικογένειες, θα χάσουν τα σπίτια τους και τις επιχειρήσεις τους…

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.