Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα – Εκλογές το 2016 (βίντεο)

Την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε κατά την ομιλία του στην ΚΟ της ΝΔ ο πρωθυπουργός  Αντώνης Σαμαράς.

«Με τη βοήθεια του Θεού και την στήριξη του ελληνικού λαού θα πάμε μακρύτερα» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.

«Διαψεύσαμε τις Κασσάνδρες, τις εγχώριες και τις εισαγόμενες απ’ έξω», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και τόνισε πως η κυβέρνηση κατάφερε να σταθεροποιήσει τη χώρα και να αποφύγει την έξοδο από το ευρώ, σύμφωνα με την ιστοσελίαδα newsbomb.gr.

«Η Αργεντινή 13 χρόνια από τη χρεοκοπία της και ακόμα δεν έχει συνέλθει, ακόμα σπαράσσεται από ταραχές», σημείωσε ο κ. Σαμαράς, και υπενθύμισε ότι στο παρελθόν «ο ΣΥΡΙΖΑ μας καλούσε να μιμηθούμε το παράδειγμα της Αργεντινής και τώρα δεν θέλει να το θυμάται».

Απευθυνόμενους σε όσους σπεύδουν να αμφισβητήσουν το πρωτογενές πλεόνασμα που πέτυχε η Ελλάδα, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι αυτό είναι «καθαρό, αδιαμφισβήτητο και βιώσιμο» και υπολογίζεται κοντά στο 1 δισ. ευρώ για το 2013.

«Το πλεόνασμα βγήκε από το αίμα του ελληνικού λαού και σε αυτόν θα επιστρέψει όπως επιστρέφουμε σήμερα και τα κλεμμένα», ανέφερε.

Όσον αφορά το πακέτο παροχών που θα δοθεί από το πρωτογενές πλεόνασμα, ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι ούτως ή αλλως η κυβέρνηση είχε δεσμευθεί να δώσει χρήματα στους ένστολους κατά προτεραιότητα. «Αν δεν είχαμε πρωτογενές πλεόνασμα δεν θα υπήρχαν περιθώρια να δώσουμε άμεσα τίποτα», πρόσθεσε.

«Εκλογές το 2016»

Ο κ. Σαμαράς επιχείρησε παράλληλα να βάλει «φρένο» στην εκλογολογία και στα σενάρια πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, τονίζοντας: «Κάποιοι διαμαρτύρονταν τάχα για τα μέτρα κατά της ανεργίας. Επιχειρούν να τα συνδέσουν, ανοήτως, με πρόωρες εκλογές, Τους το ξεκαθαρίζω ότι πηγαίνουμε για εκλογές το 2016, τούς αρέσει, δεν τους αρέσει. Η παρούσα Βουλή μπορεί να δώσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τέλος με αυτό το αστείο» διεμήνυσε.

Δριμύτατη επίθεση κατά ΣΥΡΙΖΑ 

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση, αποκλείοντας κατηγορηματικά το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

«Για το καλό της χώρας μπορούμε να συνεργαστούμε και με τους αντιπάλους μας. Με το ΠΑΣΟΚ το κάναμε ήδη αλλά έπρεπε να έχουμε σύμπτυξη απόψεων σε δύο πράγματα. Εμείς την υπευθυνότητα μας την έχουμε δείξει και ως κυβερνηση και ως Αντιπολίτευση. Κριτήριό μας ο τόπος, η αγάπη μας για την πατρίδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν έχει ψηφίσει ούτε ενα νόμο. Ούτε εκείνα που είναι προφανέστατα ευεργετικά. Ενα όχι σε όλα. Ο ελληνικόςλαός τα καταλαβαινει αυτά. Δεν είναι καλό να του λες όχι σε όλα. Δεν είμαστε εδώ για καταδικάσουμε τον κόσμο σε αιώνια κατάθιψη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό κανει. Όσο υπάρχει αυτή η ανευθυνότητα δεν έχουμε κανένα περιθώριο συνεργασίας μαζί του».

«Εμείς δεν κάνουμε συνεργασίες με όσους ζητούν να αφοπλίσουν την αστυνομία και να αφήσουν ελεύθερους τους τρομοκράτες. Και αλλάζουμε το νόμο για τις άδειες των καταδίκων και φτιάχνουμε και φυλακές υψίστης ασφαλείας για τους εγκληματίες.