Εκτός ΥΠΟΙΚ ο Γ. Στουρνάρας το "δαχτυλίδι" στον Σταύρο Παπασταύρου;

Όπως δείχνουν οι τελευταίες εξελίξεις στα τέλη της άνοιξης, ο Γιάννης Στουρνάρας θα επιλεγεί για τη θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και τον Μάιο θα εγκαταλείψει το υπουργείο Οικονομικών. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα tovima.gr, κατά τα φαινόμενα ο πρωθυπουργός έχει προκρίνει το πρόσωπο που θα τον αντικαταστήσει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για τον σύμβουλό του Σταύρο Παπασταύρου, οποίος ήδη συνοδεύει εδώ και καιρό τον κ. Στουρνάρα στις συνεδριάσεις του Eurogroup και συμμετέχει ενεργά στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Ο Στ. Παπασταύρου
Είναι ακριβές επίσης ότι ο Γ. Στουρνάρας διατηρεί τις καλύτερες των εντυπώσεων από τη συνεργασία μαζί του, τόσο με τους ευρωπαίους, όσο και με την τρόικα.

Με άλλα λόγια ο Στ. Παπασταύρου προπονείται εδώ και καιρό για τη θέση του υπουργού Οικονομικών και απολαμβάνει πέραν της εμπιστοσύνης του  Αντ. Σαμαρά και αυτή του Γ. Στουρνάρα.

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν είναι ή καλύτερα αν θα γίνει αποδεκτός από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Ευ. Βενιζέλο κι αν η ύπαρξη του ονόματός του στη λίστα Λαγκάρντ θα υπονομεύσει την τοποθέτησή του στη θέση του υπουργού Οικονομικών.