Die Linke: «H A.Mέρκελ και η διεφθαρμένη ελληνική ελίτ έφεραν τις χιλιάδες αυτοκτονίες»

Σε μία δριμεία και ασυνήθιστη για τα γερμανικά δεδομένα, ειδικά όταν αναφέρεται σε ξένο κράτος, κριτική στην Α. Μέρκελ για την "γενοκτονία" των Ελλήνων προχώρησε η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του αριστερού γερμανικού κόμματος Die Linke, Σάρα Βάγκενκνεχτ, κατονομάζοντάς την ως "υπεύθυνη για τις 5.000 αυτοκτονίες Ελλήνων"!

Αυτό που δεν έχει τολμήσει να το πει Έλληνας πολιτικός (τι λέμε, τώρα...), για την Α. Μέρκελ το είπε η γοητευτική Σ. Βάγκενκνεχτ σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Der Tagesspiegel»

«Οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα αυξήθηκαν δραματικά ως συνέπεια αυτής της πολιτικής της Α. Μέρκελ - όλο και περισσότεροι άνθρωποι είναι απελπισμένοι, διότι δεν ξέρουν πλέον πώς να συνεχίσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα πολιτικός.

Η κυρία Βάγκενκνεχτ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τονίζει ότι "και οι Έλληνες πολιτικοί είναι συνυπεύθυνοι για την κατάσταση. Mεγάλο μέρος του χρέους δημιουργήθηκε εγχώρια, από τα ανώτερα στρώματα των παλαιών κομμάτων, από ένα διεφθαρμένο σύστημα".

Προσθέτει, δε, ότι ήταν η γερμανική κυβέρνηση που πίεσε για την εφαρμογή αυτών των προγραμμάτων λιτότητας «που κατέστρεψαν την κοινωνική ύπαρξη πολλών ανθρώπων» αναφερόμενη στο στοιχείο της ύψους 60% ανεργίας των νέων. Επισημαίνει, δε, ότι στην Ελλάδα δεν είναι απλώς πολύ υψηλή η ανεργία, αλλά και ο άνεργος, έπειτα από ένα έτος, δεν λαμβάνει πλέον κανένα επίδομα.

«Το να πιέζεις σε αυτή την κατάσταση για περαιτέρω κοινωνικές περικοπές και απολύσεις είναι μία ανεύθυνη πολιτική, για την οποία είναι συνυπεύθυνη η κυρία Μέρκελ» συνέχισε σε υψηλούς τόνους η επικεφαλής της ΚΟ του Die Linke.

Ιδιαίτερα καυστική είναι η κυρία Βάγκενκνεχτ και για το θέμα των περικοπών στον τομέα της Υγείας επισημαίνοντας ότι στην Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι, που πεθαίνουν, επειδή δεν μπορούν να αγοράσουν να αναγκαία φάρμακα ενώ υποστηρίζει ότι «η Ελλάδα δεν είναι πλέον από το 2010 ένα κυρίαρχο κράτος, αλλά βρίσκεται κάτω από τις επιταγές της Τρόικας».

Η βουλευτής υποστηρίζει ότι η Γερμανία θα μπορούσε να επιβάλει την άσκηση μίας διαφορετικής πολιτικής από την τρόικα με επιβάρυνση των πλουσίων, αποτροπή της διαφυγής περιουσιών στην Ελβετία και δραστική περιουσιακή εισφορά για την υψηλή κοινωνία.
πηγή: defencenet.gr