Die Presse: Δεν έχει διασωθεί η Ελλάδα αλλά μόνο οι διεθνείς τράπεζες!

Στο κύριο άρθρο της αυστριακής εφημερίδας Die Presse με τίτλο «Τι δεν θέλουμε να ξέρουμε για την Ελλάδα», επισημαίνεται ότι «η χώρα δεν έχει διασωθεί, δεν υπήρξε ποτέ διεθνής αλληλεγγύη και δεν γνωρίζουμε αν η όλη υπόθεση θα καταλήξει σε πολιτική καταστροφή».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κυρίαρχη άποψη για την Ελλάδα είναι ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι την έχουν σώσει παρέχοντας βοήθεια δισεκατομμυρίων και για αυτό ο ελληνικός λαός πρέπει να υπομείνει σιωπηλά το βάρος των λαθών του παρελθόντος. Αυτό όμως είναι μόνο η επιφάνεια, καθώς αποσιωπάται η πραγματικότητα». Όπως υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα, «η Ελλάδα δεν έχει σωθεί από τη βοήθεια των 240 δισ. ευρώ. Με τα χρήματα αυτά διεσώθησαν μόνο οι διεθνείς τράπεζες, ορισμένες εκ των οποίων θα βρίσκονταν στα πρόθυρα της κατάρρευσης εξαιτίας της αδυναμίας της Ελλάδας να αποπληρώσει τα χρέη της.

Η περίφημη «αλληλεγγύη», την οποία έχει επαινέσει και ο αυστριακός καγκελάριος Φάιμαν, δεν υπήρξε ποτέ, παρά μόνο σε πολύ μικρό βαθμό, με τη μορφή της διαγραφής του ελληνικού χρέους κατά 107 δισ. ευρώ. Φυσικά και η πηγή του κακού βρίσκεται στην Ελλάδα. Επί δεκαετίες τα δύο μεγάλα κόμματα, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, εξυπηρετούσαν με κρατικό χρήμα την εκλογική τους πελατεία. Για πολλούς η καταβολή των φόρων δεν θεωρούνταν υποχρέωση, ο δημόσιος τομέας διογκώθηκε, ενώ μια ελίτ δημοσίων υπαλλήλων, που προέκυψε και από τα δύο κόμματα, κέρδισε αδιάντροπα χρήματα από κρατικές συναλλαγές», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κύριο άρθρο της Die Presse.
πηγή: DW