Market Watch: «Όχι» άλλος «πόνος» για τους Ευρωπαίους πολίτες

Υπό τον τίτλο «The next act in the ongoing Greek drama» και έπειτα από το δημοσίευμά του με το οποίο χαρακτήριζε «κωμικοτραγωδία» την ελληνική προεδρία, ο αμερικανικός οικονομικός ιστότοπος "Market Watch" αναφέρει ότι κανείς δεν θέλει να νιώσουν κι άλλο «πόνο» οι Ευρωπαίοι ψηφοφόροι των πλεονασματικών κρατών μελών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα, καθώς η Ελλάδα ξεκίνησε την εξάμηνη προεδρία της στην ΕΕ, αναμένεται να παρουσιάσει στην Ευρωπαϊκή θεατρική σκηνή τις ικανότητές της στο πολιτικό και οικονομικό... θέατρο, ενώ σημειώνει ότι τους ηθοποιούς θα αποτελέσει «μια αλληλένδετη σειρά από πολιτικούς και οικονομικούς αξιωματούχους τους οποίους συνδέει ένας ιστός αμοιβαίας καχυποψίας και δυσπιστίας».

«Όλοι οι συμμετέχοντες στο δράμα παίζουν ρόλους οι οποίοι, για τους ίδιους και τα εθνικά συμφέροντα που εξυπηρετούν, φαίνονται λογικοί και συνεπείς. Ωστόσο, το πρόβλημά είναι ότι αυτά τα συμφέροντα μπορεί να καταλήξουν σε μία πορεία σύγκρουσης», προσθέτει ο αρθρογράφος.

To "Market Watch" στο δημοσίευμά του υπογραμμίζει ακόμη ότι η Ελλάδα είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ευρωζώνη, προσθέτοντας ότι η χώρα μας θα πρέπει να αποφύγει συμπεριφορές, οι οποίες θα διαταράξουν την ζώνη του ευρώ.

Το "MarketWatch" αναφέρει πως οι αποφάσεις για την μείωση του ελληνικού χρέους από το 175% στο 120% του ΑΕΠ έχουν μετατεθεί για το β’ εξάμηνο του 2014 και τονίζει ότι οι κινήσεις για το ελληνικό χρέος είχαν αρχικά, οριστεί για το 2012.

Τέλος, σύμφωνα με τον οικονομικό ιστότοπο, η ραγδαία άνοδος των ευρωσκεπτικιστικών δυνάμεων «τρομάζει» τους Ευρωπαίους ηγέτες, όπως τον Γέρουν Ντάισελμπλουμ και τον Βολφγκανγκ Σόιμπλε, οι οποίοι αποφεύγουν να αναφερθούν σε νέο κούρεμα καθώς αρνούνται να επιβάλλουν περισσότερο… πόνο στους Ευρωπαίους ψηφοφόρους.
πηγή: protothema.gr /  marketwatch.com