Κόμμα ετοιμάζει και ο "Κοκός"!

Η παρουσία στην Αθήνα σύσσωμης της οικογένειας Γλίξμπουργκ για το μνημόσυνο των 50 ετών από το θάνατο του βασιλιά Παύλου φούντωσε τις φήμες πως ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος ετοιμάζεται να ιδρύσει κόμμα. Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται αυτό άλλωστε...

Μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας φαίνεται πως έκαναν μυστικές επαφές και βολιδοσκόπησαν την προοπτική δημιουργίας πολιτικού φορέα, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος της Κυριακής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εδώ και καιρό τα μέλη της οικογένειας Γλίξμπουργκ έχουν ανοίξει κύκλο επαφών επί ελληνικού εδάφους, εξετάζοντας την πιθανότητα δημιουργίας κόμματος.

Ανάμεσα σε εκείνους που έχουν βολιδοσκοπηθεί είναι απόστρατοι και πρόσωπα με κοινωνικό στάτους, τα οποία είχαν εκφραστεί στο παρελθόν κολακευτικά για την τέως βασιλική οικογένεια, γράφει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με το Έθνος, μόνο τυχαία δε μπορεί να κριθεί η πρόσφατη μόνιμη μετακόμιση του μικρού γιου του τέως βασιλιά, Νικόλαου και της γυναίκας του Τατιάνας Μπλάτνικ στο Καστρί, σε μεζονέτα που νοίκιασαν από την οικογένεια Παπανδρέου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι Γλίξμπουργκ φιλοδοξούν να μιμηθούν τον Συμεών Β' της Βουλγαρίας, ο οποίος είχε εκλεγεί πρωθυπουργός στη χώρα του το 2001. Ο τέως μονάρχης κυβέρνησε μέχρι το 2005 οπότε και έχασε τις εκλογές, ενώ στις κάλπες του 2009 δεν κατάφερε να εκλέξει βουλευτή και παραιτήθηκε από την προεδρία.
πηγή: newsit.gr