Σε εξέλιξη η συνδιάσκεψη της "Ελιάς"

Με τους χαιρετισμούς Ευρωπαίων σοσιαλιστών, την παρουσίαση της πολιτικής Διακήρυξης της «Ελιάς-Δημοκρατικής Παράταξης» και του λογότυπού της, ξεκίνησαν οι εργασίες της διήμερης Συνδιάσκεψης του ενιαίου σχήματος ενόψει των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Στο λογότυπο και το σήμα του νέου σχήματος απεικονίζονται, υπό το όνομα και το σύμβολο του ΕΣΚ(PES), ένα δέντρο ελιάς σε πράσινο χρώμα και κάτω από αυτή το όνομα: «ελιά» με κόκκινο χρώμα. Κάτω από το σύμβολο και το όνομα της «Ελιάς», αναγράφεται ο τίτλος «Δημοκρατική Παράταξη» και κάτω από αυτόν, σε οριζόντια διάταξη, τα ονόματα και τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ, της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» του Ανδρέα Λοβέρδου και της «Δυναμικής Ελλάδας» του Ηλία Μόσιαλου. Δίπλα σε αυτά και υπό το σύμβολο ενός κλαδιού ελιάς, αναγράφονται τα ονόματα των κινήσεων «Νέοι Μεταρρυθμιστές», «Πολιτεία 2012» και «Πρωτοβουλία Β».

Της παρουσίασης του Λογότυπου και του σήματος της «Ελιάς-Δημοκρατικής Παράταξης», προηγήθηκε η προβολή μηνυμάτων-χαιρετισμών από Ευρωπαίους σοσιαλιστές.

Επίσης, την ίδρυση της «Ελιάς» χαιρέτισαν με ομιλίες τους, πριν από την κεντρική ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, οι επικεφαλής των υπόλοιπων κομμάτων, πρωτοβουλιών και κινήσεων που τη συναπαρτίζουν, εκφράζοντας την πίστη τους για την επιτυχία του εγχειρήματος και σημειώνοντας ότι η προσπάθεια για ενότητα πρέπει να συνεχιστεί με την ίδια ένταση και μετά τις ευρωεκλογές και, ακόμα, πως η «μάχη» θα επεκταθεί και σε μελλοντικές εκλογικές αναμετρήσεις.

«Είμαστε εδώ», «δεν φτάσαμε εύκολα εδώ, ούτε ήταν δεδομένο ότι θα φτάναμε», είπε ο Γιάννης Βούλγαρης εκ μέρους της πρωτοβουλίας των «58», εκτιμώντας ότι η δημιουργία της κεντροαριστερής παράταξης θα είναι μια «επίπονη» διαδικασία και πως ο στόχος για τη δημιουργία τού τρίτου πόλου πρέπει να είναι σταθερός. Στόχος της «Ελιάς», τόνισε, η «αλλαγή με σταθερότητα». Ο κ. Βούλγαρης είπε ότι η πρωτοβουλία των «58» θα είναι σταθερή δύναμη για την ενότητα των δυνάμεων της κεντροαριστεράς και ότι θα είναι παρούσα και μετά ευρωεκλογές. «Χρειάζεται να κινηθούμε όλοι πιο συντοινισμένα, να βάλουμε τέλος στη φάση του κατακερματισμού, μετά τις εκλογές, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, χρειάζεται να μιλήσουμε καθαρά για τη συνένωση της κεντροαριστεράς» υπογράμμισε. Επιπλέον, άσκησε κριτική τόσο στη ΝΔ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ακόμα ότι η Ελλάδα του μνημονίου περισσότερο μεγένθυνε τις παθογενείς όψεις της μεταπολιτευτικής περιόδου, παρά συγκρούστηκε μαζί τους. 
πηγή: amna.gr