ΣΥΡΙΖΑ: Να κατατεθεί στη Βουλή το πλήρες κείμενο της συμφωνίας κυβέρνησης- τρόικας

Το σύνολο της νέας συμφωνίας της κυβέρνησης με την τρόικα ζητά να κατατεθεί στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων που υπογράφεται και από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Στην αίτηση που απευθύνεται στους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών, ο Αλ. Τσίπρας και οι βουλευτές τού ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για «Μνημόνιο 2014» και επικαλούνται το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» που «αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση κρύβει επιμελώς το πακέτο νέων επαχθών μνημονιακών ρυθμίσεων στα εργασιακά, κατόπιν σχετικής συμφωνίας με την τρόικα, ενώ συνεχίζει το επικοινωνιακό παιχνίδι με το πρωτογενές πλεόνασμα σε βάρος του ελληνικού λαού και ενόψει των εκλογών του Μαΐου».

«Το συγκεκριμένο δημοσίευμα παρουσιάζει το χρονοδιάγραμμα και το περιεχόμενο ρυθμίσεων, οι οποίες αποτελούν ταφόπλακα στα δικαιώματα των εργαζομένων και στραγγαλίζουν την αξιοπρέπεια των πολιτών» αναφέρεται σε Δελτίο Τύπου και επισημαίνεται ότι «από την αποκάλυψη του εγγράφου στα αγγλικά, προκύπτει ότι η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί τμήμα ενός ευρύτερου κειμένου, το οποίο έχει συνταχθεί κατά το πρότυπο των δύο προηγούμενων Μνημονίων».

«Η σημερινή αποκάλυψη της "Εφημερίδας των Συντακτών" βάζει τέλος στα ατέλειωτα ψέματα του κ. Σαμαρά και στους ισχυρισμούς ότι δεν υπάρχει νέο μνημόνιο. Αποδείχτηκε ότι έχει συμφωνηθεί ήδη η απελευθέρωση των απολύσεων, η κατάργηση των τριετιών και η κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων. Είναι σαφές ότι ορισμένοι θα θέλανε να πάνε στις κάλπες, χωρίς να ενημερώσουν ούτε το λαό, ούτε τους ίδιους τους κυβερνητικούς βουλευτές» επισημαίνεται στο Δελτίο Τύπου.