Εκτός κυβέρνησης το ΠΑΣΟΚ; - Δηλώσεις Νίκου Ανδρουλάκη



Θέμα παραμονής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση θα θέσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον Αντώνη Σαμαρά στη συνάντηση που θα έχουν στο Μέγαρο Μαξίμου στις 10, όπως υπογράμμισε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και ευρωβουλευτής με την «Ελιά» Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αποδεχθεί τα πάντα. Δεν μπορεί να μείνει με “Μπαλτάκους” στην κυβέρνηση, πρέπει να φύγουν από όλα τα επίπεδα του κρατικού μηχανισμού» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, διευκρινίζοντας ότι εκφράζει το ΠΑΣΟΚ και όχι προσωπική του άποψη.

«Ως ΠΑΣΟΚ πήραμε μια απόφαση να συγκυβερνήσουμε με τη ΝΔ για να υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα. Δεν έχουμε ιδεολογική συνάφεια με το σύνολο της ΝΔ και μάλιστα με ένα υποσύνολο, όπως αυτό που εκφράζει ο κ. Μπαλτάκος, υπάρχει και πολιτισμική διαφορά» πρόσθεσε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ μιλάει εδώ και έναν χρόνο για «θύλακες».

«Αυτοί που μετά τη δολοφονία του Φύσσα ανέπτυξαν τη θεωρία των 2 άκρων είναι και οι προνομιακοί συνομιλητές των άκρων» υποστήριξε ο κ. Ανδρουλάκης, ζητώντας να επέμβει η Δικαιοσύνη και «να πάρει αυτά τα βίντεο για να μάθουμε ποιες είναι οι επαφές του κ. Μπαλτάκου με τη Χρυσή Αυγή».

«Λάδι στη φωτιά» και από τον Γ. Παπανδρέου

Επιμένει στις δηλώσεις του περί αποχώρησης του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση ο πρώην πρωθυπουργός, προκαλώντας πονοκέφαλο σε Μαξίμου και Χαρ. Τρικούπη.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες ο Γ. Παπανδρέου είπε: «Η δήλωσή μου ισχύει».

Όταν ρωτήθηκε αν η επιμονή του να αποχωρήσει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση δεν θα οδηγήσει τον τόπο σε περιπέτειες εννοώντας τις εκλογές, ο κ. Παπανδρέου είπε: «Εκλογές πάντα θα υπάρχουν. Το ζήτημα είναι να εμμένουμε στον αγώνας μας, τις αρχές μας και το δίκιο μας».