Μανώλης Γλέζος: «Αν δεν μας συμφέρει θα φύγουμε από το ευρώ»


Νέα αντιπαράθεση στο πολιτικό σκηνικό άνοιξε δήλωση του Μανώλη Γλέζου σε συνέντευξή του για το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και αν θα πρέπει να έχει ως νόμισμα το ευρώ.

Μιλώντας στον Βήμα FM, όταν ρωτήθηκε σχετικά, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε:

«Έχουν γεννηθεί πολλά θέματα γύρω από το πρόβλημα αυτό και υπάρχουν και πολλές σκέψεις. Αλλά ας μου επιτραπεί να το εμβαθύνουμε: το χρήμα θα εξετάσουμε ή τη μορφή του χρήματος; Ο ρόλος του χρήματος έχει τη σημασία και αυτό πρέπει να δούμε, όχι τη μορφή του χρήματος. Η μορφή του χρήματος δεν θα είναι το κίνητρό μας. Θα τη βρούμε. Αν μας συμφέρει, θα παραμείνουμε. Αν δεν μας συμφέρει, δεν θα παραμείνουμε».

Επίθεση της ΝΔ για τις δηλώσεις

Η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Α. Ασημακοπούλου, απαντώντας, δήλωσε:

«Ο κ. Δραγασάκης λέει πως η χώρα, με κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να βρεθεί σε αδιέξοδο. Ανακοινώνει πως θα κάνουν … “whatever it takes”.
Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γλέζος επαναφέρει σήμερα το θέμα της δραχμής, λέγοντας ότι “δεν έχει σημασία για το ΣΥΡΙΖΑ η μορφή του χρήματος (ευρώ ή δραχμή)”


Προφανώς, και οι δυο εννοούν αυτό που αναφέρει η προγραμματική διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, δηλαδή στάση πληρωμών, χρεοκοπία και επιστροφή στη δραχμή!»