Aλ. Τσίπρας: Αυτή και την άλλη Κυριακή γυρίζουμε σελίδα... (βίντεο)

Τη βεβαιότητά του ότι «αυτή την Κυριακή τελειώνουμε με τους εκβιαστές, τελειώνουμε με τους τρομοκράτες του ελληνικού λαού, τελειώνουμε με τη συμμόρφωση προς τις υποδείξεις, τελειώνουμε με τα μνημόνια και τις... πολιτικές της καταστροφής και παίρνουμε τις τύχες μας στα δικά μας χέρια» εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνοντας χαιρετισμό στην κεντρική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή της υποψήφιας Περιφερειάρχου Ρένας Δούρου και του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας στην νέα και οξύτατη επίθεσή του κατά των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου είπε ότι «στην Ελλάδα ζούμε μια πρωτοφανή πολιτική ανωμαλία, που μόνο με την περίοδο των ανακτόρων μπορεί να συγκριθεί».

«Η Ελλάδα μπορεί να έχει ξανά φωνή και περηφάνια στην Ευρώπη. Ο λαός μας να σταματήσει να παριστάνει το πειραματόζωο της κρίσης» Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις πρόσφατες αποκαλύψεις των Financial Times σχετικά με τα όσα έγιναν στις Κάννες το Νοέμβρη του 2011.

Όπως είπε, οι αποκαλύψεις αυτές δικαιώνουν τις βασικές εκτιμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κρίση και τη διαχείρισή της. Ακόμη ο κ. Τσίπρας επικεντρώθηκε σε δυο σημεία τα οποία όπως είπε είτε θάβουν είτε διαστρεβλώνουν τα συστημικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το πρώτο αφορά τον εκβιασμό του ευρώ. Έκανε λόγο για έναν εκβιασμό που, όπως τόνισε, δέσποσε στις προηγούμενες εκλογές και βασίστηκε σε ένα τεράστιο ψέμα.

«Θα κριθούν οι αυτουργοί στις επερχόμενες εκλογές. Το διαβόητο grexit, η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, που η ίδια η Μέρκελ χαρακτήρισε συνταγή καταστροφής της Ευρώπης, δεν ήταν τίποτε άλλο από εκβιαστική απειλή» είπε. Το επικαλέστηκαν, συνέχισε ο κ. Τσίπρας για να επιβάλλουν τις θελήσεις και το καθεστώς τους στην Ελλάδα.

«Και για να επιβάλλουν επίσης οι Έλληνες αντιπρόσωποί τους, οι διακινητές του στην ελληνική αγορά, το φόβο και το τρόμο στους Έλληνες. Και έτσι να αποσπάσουν την ψήφο τους, για να συνεχίσουν να μας κυβερνάν οι καταστροφείς μας, συνεχίζοντας τα μνημόνια της λιτότητας και της λεηλασίας».

«Το δεύτερο που προκύπτει από τις τελευταίες αποκαλύψεις είναι ότι στην Ελλάδα ζούμε μια πρωτοφανή πολιτική ανωμαλία, που μόνο με την περίοδο των ανακτόρων μπορεί να συγκριθεί. Ξένα κέντρα, παρασκηνιακά συμφέροντα, αρχιερείς των αγορών και των τραπεζών, διορίζουν κυβερνήσεις και πρωθυπουργούς υπαλλήλους της τρόικας. Χαράζουν πολιτικές, καταρτίζουν προγράμματα τιμωρίας των Ελλήνων, επιβάλλουν τη θέλησή τους.

Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, αφού συμμετείχαν ως κομπάρσοι στις ανακτορικές συνωμοσίες των μνημονίων, δρουν τώρα ως κομπάρσοι του Βερολίνου και των Μπαρόζο στην Ελλάδα. Γιατί από το Βερολίνο και τους Μπαρόζο αντλούν την εξουσία τους. Και το τελευταίο πράγμα που θα τολμούσαν να κάνουν είναι να διαπραγματευτούν με το Βερολίνο και τους Μπαρόζο για το καλό της χώρας και των Ελλήνων.
Ναι. Αποδείχτηκε πια πέραν πάσης αμφιβολίας: Η σημερινή κυβέρνηση δεν είναι παρά προϊόν μιας τεράστιας ανωμαλίας.

Και γι' αυτό είναι παραγωγός μιας τεράστιας ανωμαλίας. Επιβλήθηκαν από το σκοτάδι και δεν μπορεί παρά να παράγουν σκοτάδι. Η συμμαχία τους δεν έχει καμιά σχέση με όσα λένε. Είναι μια συμμαχία στην απάτη.

Ο Σαμαράς εξαπάτησε όσους πίστεψαν την αντιμνημονιακή του στάση. Εξαπάτησε όσους πίστεψαν ότι θα διαπραγματευτεί με τους ισχυρούς φίλους και προστάτες του. Εξαπάτησε τους Έλληνες, στους οποίους υποσχέθηκε αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Έφτασε ένα νεύμα δυσαρέσκειας από τους Μπαρόζο και μια υπόσχεση εξουσίας από το Βερολίνο, για να τα ξεχάσει όλα.

Ο Βενιζέλος εξαπάτησε τον ίδιο του τον αρχηγό, τους φίλους και τα στελέχη του κόμματός του, το δημοκρατικό κόσμο τον οποίο θέλει σήμερα να εκπροσωπήσει. Και οι δυο μαζί εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό. Και ήρθε η ώρα να πληρώσουν στην κάλπη την πολιτική της απάτης και την απάτη της πολιτικής τους. Είναι συνένοχοι στην περιφρόνηση της δημοκρατίας, στην φαλκίδευση της θέλησης των Ελλήνων, στην επιβολή με άθλια μέσα μιας άθλιας πολιτικής.

Αυτή και την άλλη Κυριακή γυρίζουμε σελίδα. Η Ελλάδα της υποτέλειας που δεν έχει φωνή στη Ευρώπη τελειώνει. Η Ελλάδα της αναξιοπρέπειας και της μιζέριας, τελειώνει. Η Ελλάδα ξαναβρίσκει φωνή. Και η Ευρώπη αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση διεξόδου. Κι έχουν δίκιο να μας φοβούνται. Γιατί εμείς δεν έχουμε σκοπό να υποκύψουμε σε εκβιασμούς, ούτε να φοβηθούμε την ευρωτρομοκρατία. Γιατί μας κινεί μια αρχή απαράβατη: Πάνω απ' όλα το συμφέρον των εργαζομένων, το συμφέρον των Ελλήνων, το συμφέρον της πατρίδας.

Τελεία και παύλα. Την Κυριακή κάνουμε την αρχή στην αναγέννηση της πατρίδας. Στη μεγάλη αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος. Και η οποία πρέπει να ξεκινήσει και θα ξεκινήσει από την εξουσία εκείνη που βρίσκεται πιο κοντά στον πολίτη και στην καθημερινότητά του. Από τις περιφέρειες και τους δήμους»..

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε «να πάρουμε το δήμο και την Περιφέρεια από τη διαπλοκή και τα συμφέροντα και να τα ξαναδώσουμε στους πολίτες. Να ξεκινήσουμε μαζί το δύσκολο έργο της αναγέννησης, της αποκατάστασης, της ανοικοδόμησης της πατρίδας μας. Και πάνω από όλα, να ξαναδώσουμε στον λαό μας την αξιοπρέπεια που του στερήσανε τέσσερα χρόνια τώρα οι δυνάμεις που χρεοκόπησαν τη πατρίδα μας».



O κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ο Αλ. Τσίπρας και η παρέα του θέλουν να επαναφέρουν την Ελλάδα στο χείλος της καταστροφής ανέφερε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας την ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα στην κεντρική εκδήλωση του κόμματός του στην Αθήνα.

«Ο κ. Τσίπρας και η παρέα του είναι οι μόνοι που παριστάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν πως η Ελλάδα έφθασε δύο φορές, επικίνδυνα κοντά, στην έξοδο από το ευρώ και στη χρεοκοπία» αναφέρει ο κ. Κεδίκογλου και προσθέτει: «Εκεί, στο χείλος της καταστροφής, θέλουν να την επαναφέρουν. Αυτό είναι πολιτική ανωμαλία».