Κλιμάκωση του αντιπολιτευτικού αγώνα με στόχο εκλογές ζήτησε από την Κεντρική Επιτροπή, ο Αλέξης Τσίπρας

Απέρριψε την κεντροαριστερή στροφή ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο κλείσιμο της συνεδρίασης` της Κεντρικής Επιτροπής πριν λίγο στην Αθηναΐδα. Υπερασπίστηκε την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας και της αναζήτησης συμμαχιών, λέγοντας πως είναι ταυτόσημη με τις αποφάσεις τόσο της πανελλαδικής συνδιάσκεψης του 2011, όσο και του ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, το 2012.

"Στις δαγκάνες της κεντροαριστεράς θα πέσουμε αν αδιαφορήσουμε για τα σχέδια ανασυγκρότησης του μεσαίου χώρου" είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επεσήμανε ότι η αριθμητική δεν είναι αμελητέα, ενώ τόνισε ότι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας κάθε άλλο παρά δευτερεύον θέμα είναι.

Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι μήνες κρίσιμων πολιτικών διεργασιών, είπε ο Αλέξης Τσιπρας και ανακοίνωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα απευθυνθεί σε βουλευτές πέραν του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας τους να διαφοροποιηθούν σε θέματα που θα περάσουν από τη βουλή το καλοκαίρι, όπως είναι το ΤΑΙΠΕΔ το θέμα της ΔΕΗ κ.α.

"Οι επιλογές είναι δυο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η θεωρούμενη ως πιο εύκολη, αυτή του ώριμου φρούτου και η άλλη της κλιμάκωσης του αντιπολιτευτικού αγώνα με στόχο την πρόκληση εκλογών μέσα στο έτος" είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να προκρίνει τη δεύτερη, σύμφωνα με τον ίδιο